Fetaga ahjukana ehk Köögikultuur osa 1

Fetakana


Minu raadiodebüüt R2’s toimus just praegu, kus just siinoleva retsepti koos Eeva Essega lahti jutustasime. Tegemist on uue ja minu jaoks vägagi põneva projektiga Köögikultuur, mida hakkame koos iga nädala kolmapäeval Eevaga tegema, valmistades süüa ja rääkidest erinevadel teemadel, mis söögiga kokkupuudet omab. Kokasaade ja raadios? Vaatame, kuidas see meil välja kukub.
Esimeses saates rääkisime põgusalt erinevatest kokaraamatutest, mis on välja antud teleseriaalide tootjate poolt või on inspireeritud teleseriaalidest.
Allolev retsept on pärit sarjast Portlandia ja konkreetne sketš on näha siit:

1 terve kana
100-150 gr fetajuustu
3-4 spl kuivatatud punet
2 spl meresoola
1 paks lavašš
1 purk rohelisi oliive
3-4 küüslauguküünt

Puhasta kana ja lõika “liblikaks” (eemalda selgroog ja rinnakont, videoõpetus siin: https://www.youtube.com/watch?v=l-8tMEwBnSA). Sega feta ja pune omavahel kokku. Lükka näpud kananaha alla, hõõru nahaalune kokku soolaga, seejärel feta-pune seguga. Maitsesta kana õõnsus samamoodi.
Kuumuta ahi 220°C-ni. Rebi ahjuplaadi põhja lavašš ja puista sinna vahele oliivid ja küüslaugud. Aseta kana, nahk ülalpool, saiatükkidele ja pane ahju, alanda kuumus 200°C -ni ja küpseta 45-50 minutit.
Enne serveerimist lase kanal veidi jahtuda. Söö kindlasti ära ka krõbedaks muutunud saiatükid koos oliivide ja küüslaukudega. Kõrvale sobib hästi salati tomatist.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *