Kana toorjuustuga

On jälle uue kuu algus, uue GoodFoodi osturõõm ja uute retseptide katsetamise rõõm. Kuna pardiliha/pardifileed tundub meie kaubandusvõrgust üsna võimatu hankida olevat, tuleb pöörduda ikka ja jälle kana juurde.
Kuigi pardiisu kasvab ja kasvab, juba pikemat aega on kukla taga pesitsenud soov hõrku prääksu proovida, jääb see tegu ilmselt kuskile nädalavahetuse kanti. Millise, pole veel kindel.
Aga. Sparglit sõin elus teist korda, kahjuks mitte värsket. Suvel, kui on võimalik osta seda värskel kujul, ei ole mul enamasti turule võimalik pääseda. Tegelikult on üldse mul sinna raske saada, elurütm on selleks lihtsalt täiesti vastunäidustatud. Kahjuks. Aga GoodFoodi esialgset retsepti muutsin veidi, ja siin minu nägemus, kahele.

4 nahata-kondita kana kintsutükki
3 spl maitsestamata toorjuustu
1 spl rosmariini
1 suur küüslauguküüs
näpuotsaga soola
120 gr toorsinki (Maks&Moorits)
1 laimimahl
sparglit

Sega toorjuust ja maitseained, jaota segu võrdselt kanatükkidele ning keera rulli. Keera kanapätside ümber ka singitükid, vajadusel kinnita puutikuga. Pruunista kuumal pannil mõlemalt poolt, küpseta 180°C ahjus 15 min. Enne ahju panemist pigista peale laimi mahl. Spargel kas keeda soolvees või hauta tasasel tulel kaanega pannil kuni küps.

Lihtne ja full-of-flavour. Retseptis oli sidrun nagu näha ja ma ka tegelikult kasutasin sidrunit aga kindlasti järgmine kord läheb käiku laim, sest sidrun on minu maitse järgi liiga tugev, laim on kindlasti parem variant.

You may also like...

1 Response

  1. Anonymous says:

    rosmariini… rrr… oh kui lihtne on sellega üks hea tükk parti ära rikkuda.
    Aga eks see ole maitses asi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *