Roheline kartulisalat

Herned

Praegu on just kõige õigem aeg, et teha kartulisalatit. Ei, mitte seda sünnipäevakartulisalatit, vaid veidi teistsugust. Väikestest, kõige värskematest kartulitest saab teha eriliselt mõnusa, tummise aga samas värske ja toitva salati. Selliseid kartuleid ei pea ka koorima, mis teeb asja veel lihtsamaks. Huvitava maitsenüansi annab sellele salatile pesto. Karulaugupesto, kui täiesti täpne olla. Mul oli sügavkülmas spetsiaalselt alles hoitud üks pestokarbike just sellesama salati jaoks, mul tekkis mõte seda teha juba varakevadel, kui karulauku hooaeg oli. Istus ja ootas vaikselt oma aega. Ja nüüd, augusti alguses see aeg tuli.
Sobitasin kartulile juurde veel värskeid herneid, porrut ja krõmpse pärlsibulaid ning saigi teoks see mitu kuud settinud salatimõte. Mul on hea meel, et see mõte tuli ja püsima jäi, sest sellest sai üks paremaid salateid, mis ma teinud olen. Värske kartul, mis maitseb lausa magusalt, sobib ideaalselt värskete herneste, maitseküllase pesto ja kergelt äädikase pärlsibulaga kokku.
Kindlasti tasuks proovida karulaugupesto asemel näiteks rukola- või petersellipestot, mida on võimalik teha aastaringselt. Olen kindel, et need sobivad siia sama hästi.

700 g värskeid, pisikesi keedukartuleid
250 g värskeid herneid
150 g porrut
150 g pärlsibulaid
100 g rohelist sibulat
150 g pestot (karulaugu, rukola, peterselli)
3 keedumuna
1,5 tl soola

Viiluta porru ja roheline sibul, suru munad kahvliga puruks, nõruta pärlsibulad marinaadist. Pane kaussi kõik salati koostisosad ja sega ühtlaseks. Lase salatil külmkapis paar tundi maitsestuda.

Hunnik Valmis Maitsev

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *