Ühepotipasta

Koostisosad
Kuula saadet:

Vaata videot:

See vist on nüüd küll selline roog, mille puhul pole ma Eevat nii umbusklikuna näinudki. Ja üsna lõpuni välja, kuniks see oma täies hiilguses ja headuses taldrikul tema ette jõudis. Ta lihtsalt ei uskunud, et sellest üldse midagi söödavat välja tulla saab. Aga tuli. Ja tuleb teilgi, kui on suur kiire ja isu ühe mõnusa pastaroa järgi, mis valmib vaid ühes potis. Pastat eraldi keeta vaja ei ole, tuleb vaid kõik koostisosad panna koos puljongiga potti ja pingsad 10-15 minutit lasta neil omavahel maitsvaks kõhutäieks podiseda.
Nipp seisneb selles, et pastale lisaks tuleks valida sellised koostisosad, mis ei kee selle aja jooksul üle. Ehk kanafileed ma ei soovitaks, sest see ilmselt küpseb liiga sitkeks. Hea valik on mõnus vürtsikas vorst või sink, seened, kalkuni- või kanakintsuliha. Lisaks juustu, ürte, tomatit, juurvilju – mida vaid.

meelepärase kujuga pastat vastavalt sööjale arvule, meil seekord oli:
150 g täistera spagette
150 g kirsstomateid
80 g maitsestamata toorjuustu
70 g viilutatud chorizo vorsti
5-6 päikesekuivatatud tomatit
potitäis värsket basiilikut
1 liiter puljongit

Mõõda puljong potti, lisa kõik koostisosad välja arvatud värske basiilik ja keeda 10-15 minutit vastavalt pasta valmimisajale. Aga pasta paki peal olevatesse keetmisaegadesse tuleks suhtuda üsna ettevaatlikult, mõistlik on hakata pasta valmidust kontrollima mõni minut varem. Kui roog on valmis, lisa värske rebitud basiilik ja soovi korral värskelt riivitud parmesani juustu.

Potis!

Poole peal

Potipasta

Sööma!

You may also like...

4 Responses

  1. Nipikas says:

    Kas vedeliku kogus pisut mööda pole? Hetkel tuli rohkem makaronisupp välja.

  2. Kärt says:

    Kahju! Ei oska öelda, miks teil supp jäi. Võimalik, et vedelikku võis olla 0,7l aga kindlasti mitte vähem

  3. Anni says:

    Mitmele inimesele sellest kogusest jagub?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *