Nuudlisupp, kõigile

Nuudlisupp

Nuudlisupp või nuudliroog või nuudlikauss – kõigile! Kuigi lähteülesanne oli teha roog tudengile – lihtne, odav ja kiire, siis tahavad selliseid sööke ju tegelikult kõik teha ja süüa. Ja see, milliseks kujuneb selle roa tegelik nimetus, sõltub sellest, kui palju otsustad puljongit oma kaussi valada.
Säästueelarvega tudengisöögile mõeldes tulevad esmajärjekorras minule meelde makaronid. Aga tegelikult ei tea ma tudengisöökidest või söömisharjumustest mitte midagi. Seega mõtlesin, et üks vürtsikas nuudlisupp kulub alati marjaks ära, soodne valmistada ja kasutasin selleks ka ainult ühte anumat, kui juhuslikult köögivõimalused on kitsamapoolsed.
Kui eelistad liha mitte süüa siis siinkohal võid asendada selle praetud seentega. Selleks soovitan võtta poest vahelduseks kas portobello seeni või austerservikuid. Kindlasti sobiks hästi siia maitsestamata tofukuubikud. Muna supi sees on üks ütlemata mõnus asi, kindlasti võiks kollane jääda vedel, see lisab supile mõnusat maitset ja kreemisust. Korra proovid – juurde soovid! Oih, nüüd ma vist küll virutasin kellegi slogani…

250 g hakkliha
praadimiseks veidi toiduõli
2 l köögiviljapuljongit
1 keskmine porgand
pool pead brokkoliõisikuid
1 küüslauguküüs
2 muna (vastavalt sööjate arvule)
2 plaati munanuudleid
1 dl tumedat sojakastet
törts laimi- või sidrunimahla
soovi korral tšillikastet

Kuumuta pott vähese õliga, lisa hakkliha potti. Pruunista see, lisa puljong, laimimahl, sojakaste hakitud porgand ja brokkoli. Keeda 5 minutit ja keera kuumus veidi madalamaks, et supp ei muliseks väga hoogsalt. Lisa puljongisse mõlemad munad, ilma et need puruneksid. Keeda veel 3 minutit, lisa nuudliplaadid nii, et sa mune katki ei teeks. Lase supil korraks keema tõusta, keera kuumus maha ja lase nuudlitel paar minutit tõmmata. Maitse ja vajadusel lisa sojakastet.
Serveeri kaussidesse, igale sööjale pane üks muna, serveeri tšillikastmega.
Kui mune ei usalda supi sees pošeerida, siis võid need eelnevalt ka keeta või praadida.

Nuudlisupp

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *