Bulgur-ahjukana

Komistasin selle retsepti otsa Epicurious.com lehel niisama ringi vaadates. Mõned lugejad ilmselt juba teavad, kui väga meeldib mulle teha sellised one-pot ahjusööke. Nagu öeldud, valmivad need praktiliselt iseenesest.
Muutsin originaali veidi, jättes ära mõned koostisosad ja lihtsustasin valmistamise moodust. Kuigi nimekiri on pikk, mida siia kõike vaja on, on see roog kindlasti väärt proovimist.

3 kanakoiba
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1 suurem kollane paprika
1 purk kooritud tomateid
1 dl bulgurit (soovi korral asenda kuskussiga)
2 dl puljongit
sorts portveini või šerrit
umbes 10 kuivatatud datlit
3 kauna birdseye tšillit
1 tl kaneeli
1 kaneelikoor
2 kuivatatud tähtaniisi
1 tl tüümiani
1 spl maisiõli
soola, musta pipart

Haki sibul ja küüslauk ja pane ahjupotti. Lisa üsna suurte tükkidena paprika ja kõik ülejäänud ained, sega ja maitsesta soolaga. Lõika kanakoivad pooleks, hõõru soolaga ja aseta ahjupotti kõige peale kuid ära sega. Purusta peale musta pipart, pane potile kaas peale ja küpseta 200°C ahjus 45 min, seejärel eemalda kaas, sega kanatükid ülejäänud seguga ja küpseta kaaneta veel 15 min.

See on üsna tuline suutäis, vähenda tšilli kogust kui soovid. Aga kaneeli soojus ja tähtaniisi vaevuaimatav maitse sobivad iseaalselt kõigega kokku. Datlid ei tee sööki üleliia magusaks ja tegelikult lihtsalt sulasid sisse ära. Mmm!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *