Kukeseenesupp

Sügisene seenehooaeg on täies hoos ja õnneks leidub lademetes ka kukeseeni nagu ma pühapäeva hommikul (või pigem varalõunal) Keskturgu külastades veendusin. Kilo hind on lausa naeruväärne võrreldes hooaja alguses olevaga.
See supp on natuke püreene ja natuke ei ole ka, natuke sain riielda ka algul selle püreesuse pärast aga pärast ikkagi kiita.

300-400 gr kukeseeni
3-4 keskmist kartulit
1,5 l puljongit
1 sibul
1 spl võid
100 ml koort
100 gr toorjuustu
soola, musta pipart

Koori kartulid ja pane puljongisse keema. Puhasta seened ja haki kergelt aga mitte liiga peeneks. Lõigu sibul ja prae võis klaasjaks, lisa seened ja hauta kuni vedelik on aurustunud.
Kui kartulid on pehmeks keenud, püreesta nad saumiksriga, aseta uuesti tulele. Lisa püreele seened ja vala juurde koor. Sega sisse toorjuust ja maitsesta soola ja pipraga.

See on üks õige seenene supp, ma pean ütlema. Kõrvale soovitaks süüa krõbeda koorikuga saia või leiba, just see ekstra-krõmps annab viimase lihvi.

You may also like...

1 Response

  1. vernanda says:

    ma ka kipun peamiselt püreestama, aga see teeb ju supi nii heaks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *