Pirukas

Pirukas, vahemereline vist. Eile õhtul käisid külalised. Sõbranna kaugelt rikkalt maalt ja sõber 15. minuti jalutuskäigu kauguselt, mitte nii väga rikkalt maalt. Igastahes ostsin esimest korda poest külmutatud lehttaigent. Ei kahetse.

500 gr lehttainast
200 gr toorsuitsu peekonit
Salvesti teravamaitselist tomatikastet
1 punane sibul
päikesekuivatatud tomateid
200 gr fetajuustu kuubikuid
musti oliive
2 suuremat tomatit
mozzarella juustu (ise eelistan Vigala oma)
pizzamaitseainet
Rulli tainas laiali nii, et ääred ripuvad üle panni ääre. Keera äärtesse kas riivitud või siiludeks lõigatud mozzarella juustu, pressi taigen korralikult omavahel kinni. Kata põhi sobivas koguses tomatikastmega, laota peale peekon, sibul, oliivid, tomatikettad, päikesekuivatatud tomatid ja mozzarella juust. Riputa üle maitseainega ja pane ahju 180 kraadi juuest umbes 15-20. minutiks.

Ma võiks öelda, et see oli üks parimaid pirukaid mis ma üleüldse teinud olen, lihtsalt nii võrratult hea maitsega. Eriti soojalt veniv ääretäidises olev juust, mmm. Küsige külalistelt järgi kui ei usu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *