Spinatisupp

Eile õhtul sai tehtud siis sellist asja nagu spinatisupp vutimunadega. Ma polnud varem ei spinatiga ega vutimunadega suurt kokku puutunud (häbilugu, kas pole), et siis mõtlesin et noh, võib-olla ei õnnestu kõige paremini. Vutimunad kõlavad ju kuidagi eriti fäänssilt. Tegelikult oli tegemist väga lihtsa asjaga, kuigi korraks oli moment, et jahu kõrbeb põhja aga selle ajan ma kehva köögivarustuse kaela (jah, võiks küll parem pott olla).

Kõigepealt ajasin potis kuumaks umbes 3-4 spl oliiviõli, sinna hulka 2 spl nisujahu ja kuumutasin kuldseks. Siin tekkisiki see va põhjakõrbemise hetk. Siis umbes 0,5l piima, lasin keema tõusta. Sellele peaks veel piima juurde, kokku ca 0,75l või tiba rohkem. Hulka umbes 250-300gr külmutatud spinatit, meresoola ca 1tl, tunde järgi valget pipart (hiljem tundus, et pingutasin sellega veidi üle), seda võib panna kuskil 0,5 tl ja aroomisoola, ka tunde järgi. Keetma/hautama (mitte liiga tugeval kuumusel) peaks kokku suppi kuskil 10-15 min, et parajalt paks oleks. Serveerid poolitatud vutimunadega ja nt röstkukliga. Jube hea oli küll. Kindlasti saab seda teha ka oluliselt keerulisemalt ja ilmselt ka tervislikumalt aga õhtul kell 21.30 selle peale ei viitsi mõelda eriti.

You may also like...

2 Responses

  1. Evelin says:

    edu uue blogiga!:)
    olen ka korra proovinud piimaga spinatisuppi teha ja mulle see isiklikult ei meeldinud. liiga…keedetud piim. aga ma arvan, et ei ole veel alla andnud:D tegelikult võib hea olla variant pool piima-pool puljongit.

  2. Pille says:

    Välja näeb küll päris ahvatlev! Edu blogimisel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *