Kiired kurgid

Raske on rohkem hooajaliseks minna – väikeseid, krõmpse ja mahlaseid kurke saab poest, turult ja peenraltki. Kes kiirelt soolakurke soovib saada, siis see retsept on just teile. Päevaga on täitsa võimalik kausitäis mõnusaid soolakaid ampsukurke valmis meisterdada. Retsept on imelihtne, pole vaja isegi marinaadi keeta, selle meetodi puhul on vaja vaid korralikult suletavat kilekotti või kaanega kaussi. Retsept on pärit mugandustega Nami-Namist.

Leotamiseks:
jäävett
2 spl soola

0,5 kg väikeseid kurke
1 sl jämedat soola
peotäis mustasõstralehti, hakituna
peotäis mädarõikalehti, hakituna
mõned tillivarred, murtuna
5-6 küüslauguküünt
1 sl kollaseid sinepiseemneid

Leota kurke paar tundi soolases jäävees. Kurna vesi, lõika kurkidel otsad ära, et maitseained kiiremini kurkidesse imenduks. Lömasta noaseljaga küüslauguküüned, lisa kotti (või suletavasse kaussi) koos teiste maitseainete ja kurkidega. Mudi/loksuta kotti/kaussi veidi, et kõik omavahel sõpradeks saaks ja pane külmkappi vähemalt paariks tunniks seisma. Võimalusel käi kotti/kaussi paar korda vahepeal liigutamas. Hoia valmis kurke külmas, nad säilivad umbes 3-4 päeva.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com