Grillitud ahvenad petersellipestoga

Grillitud ahvenad

Nagu hooajale kohane, on kõigil grillidelt tolm ammugi pühitud ja mõnel vast juba šašlõkist isugi täis. Liha asemel võib vahelduseks ka kala grillida. Ja pakungi teile ühe lihtsa kalaretsepti grillil valmistamiseks.

4 tervet ahvenat
100 gr värsket peterselli
1 küüslauguküüs
3 spl oliiviõli
1 dl päevalilleseemneid
0,5 tl soola
1 laim

Pese ja roogi ahvenad. Surista kokku pesto petersellist, küüslaugust, õlist, päevalilleseemnetest ja soolast. Maitse ja lisa vajadusel soola. Täida ahvenate sisemused pestoga ning grilli tulel mõlemalt küljelt kuni 5 minutit. Serveerides nirista peale värsket laimimahla ja lisa kaunistuseks hakitud peterselli.

You may also like...

1 Response

  1. Märt says:

    Ahvenatelt soomuste eemaldamine on vaeva kui neid tuleb korraga rohkem puhastada, kala mille soomus kõvasti kinni, kindlasti olid maitsvad :)

Leave a Reply to Märt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *