Vürtsikas kapsahautis

Enamasti on ikka nii, et need kõige ebaglamuursema välimusega road maitsevad vaat et kõige paremini. Aga minusugune on siis dilemma ees, et tahaks kangesti rõõmu ja retsepti jagada aga no kuidas sa sellest täiesti hirmsa välimusega taldrikutäiest veidigi isuäratava pildi teed? Sama lugu sellesama kapsahautisega. Kuigi siinkohal päästab olukorra rõõmsavärviline kurkum, mis kapsa kaunilt kollaseks värvib.
Klassikalise kapsahautise vastu on mul täielik nõrkus, sama lugu on ka kapsapiruka ja kapsarullidega. Kapsamahla vastu seevastu ma nii sooje tundeid ei tunne, tunnistan ausalt, et see on üks jälgimaid jooke, mida olen proovinud.
Aga vürtsikas kapsahautis! Ei ole võimalustki, et see ei saaks maitsev olla. Lisaks veel lihtne teha ja odav kah, no mida veel tahta.
Retsept mugandatud kujul theKitchnist.

1 väiksem kapsapea
1 spl oliiviõli
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
2 küüslauguküünt
1 tšillikaun
2 dl vett
1 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
0,5 spl meresoola
1 spl musti seesamiseemneid

Lõigu kapsas tükkideks, haki küüslauk ja tšilli. Kuumuti suures potis õli, lisa maitseained ja kuumuta neid madalal kuumusel veidi kuni tunned vürtside aroome potist tõusmas. Jälgi, et vürtsid kõrbema ei läheks, see võib juhtuda sekunditega kui pliidi juurest eemale minna. Pane potti küüslauk koos tšilliga, sega ja prae minutikese, lisa kapsas ja vesi koos soolaga. Sega korralikult läbi ja lase kapsal haududa kuskil 20-25 minutit. Tõsta pott pliidilt, lisa jogurt ja seesamiseemned, sega läbi ja serveeri. Kõrvale sobivad näiteks vürtsikad kanakoivad või siis lihtsalt korralik viilakas pehmet lavašši.

You may also like...

2 Responses

  1. Sandra says:

    Tundub ülimaitsev! :)

  2. Kärt says:

    Tänud :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *