Kreemjad läätsed

See on üks meie lemmikuid mooduseid viimasel ajal, kuidas läätsesid valmistada. Viksisin selle maha põhimõtteliselt F-hoone menüüst, kus sellesarnase läätsehautise kõrvale serveeritakse kanafileed. Igaljuhul maitses see tookord nii väga, et PeZ tahtis, et prooviks kodus järgi teha.
Tegemist on väga lihtsa ja väga maitsva kõrvalroaga, kui oled läätsede austaja. Seda võib ka lihtsalt ilma lihakõrvaseta süüa, näiteks lisades serveerimisel kaussi veel lusikatäie maitsestamata jogurtit, niivõrd hea on see.

2 dl punaseid läätsesid
1 spl õli
1 küüslauguküüs
0,5 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kaneeli
poole sidruni mahl
1 purk lahjat kookospiima
1 purk purustatud tomateid
soola

Vala potipõhja õli ja lisa vürtsid, kuumuta keskmisel kuumusel umbes minut aega. Lisa riivitud küüslauk ja läätsed, kuumuta paar minutit. Vala juurde kookospiim ja purustatud tomatid, keeda läätsesid madalal kuumusel kaane all umbes 10 minutit. Lisa maitse järgi sidrunimahl (lisa esialgu pool kogusest) ja soola, timmi maitse endale parajaks ja lase kaane all haududa veel umbes 5 minutit või kuni läätsed on pehmed.

You may also like...

2 kommentaari

  1. Eero ütleb:

    Lihtsuses peitub võlu. Suurepärane retsept! Eriti kui just otsidagi taga F-Hoone või Sesooni läätsepadja retsepti. Aitäh.

  2. Kärt ütleb:

    Tänud, tore kui maitses :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com