Ungari reis, söögipiltides

Käisime juulis kahekesi autoga Ungaris, Budapestis. Jah, sel kõige palavamal ajal. Igatepidi kogemuste võrra rikkam. Siin mõned kulinaarsed klõpsud, kõiki maitsvaid asju kahjuks piltidele ei saanud. Näiteks umbes taburetisuurust burgerit kohalikust putkast, nimi oli sel vist “King Kong” kui ma ei eksi. Me ise seda küll ei tellinud aga olin selle valmistamise tunnistajaks. Paar päeva hiljem tunnistasin ka letil ringi sebimas üht tarakani, seegi oli põnev. Ja muidugi kirsi- ja moonitäidisega struudlid, mesimagusad virsikud, maitsvad sidruniõlled ja šokolaadimaiused. Peab tunnistama, et kondiitritoodetega on Ungaris hästi, nende saiakesed ei ole mingid “kesed” vaid umbes kolm korda suuremad kui siin, valik on meeletu ja kõrged kreemikoogid tundusid ka väga populaarsed olema. Igaljuhul koht, kuhu tasub tagasi minna, ehk pigem septembris ja kui vähegi võimalik siis lennukiga, et Poolast läbisõitu vältida. 15 tundi järjest roolis olla ei ole naljategu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *