Piparkoogid

Jõulud on juba läbi ja piparkookide küpsetamise kõrghooaeg on kindlasti ka läbi aga ma lihtsalt ei jõudnud varem. Ausõna, ma võtsin viimase plaaditäie piparkooke umbes 30 minutit tagasi ahjust välja. Ja mitte, et tublidel eesti toidublogijatel piparkookide retsepte pühade ajal välja poleks ilmunud, tahtsin ma siiski midagi seoses pühadega teiega jagada.
Sest kõik see muu söök, mis sel nädalal tehtud ja söödud on, seda lihtsalt on olnud päris palju ja kadus ka kõik nii kiiresti, et ei saanud mahti pilti teha selle pühademöllu keskel. Vanaemadele šokolaadibiscottisid ja brownie‘sid, sugulastele karamellimandleid, vürtsikat porgandikooki sõpradele, kaneeliparti ja röstitud peete endale jne jne. Ma olen lihtsalt iga päev vaaritanud ja tihtipeale ka mitut asja samal ajal. Aga olgu.
Retsept on üks kiidetumaid, mida näinud olen, kuigi ma lisasin sinna suts ingverit ka. Väga lihtne teha, väga hästi rullitav jne. Kuigi mul ei tulnud taigen nii tume, kui Nami-nami pildil, on see ilmselt mu enda viga. Kui suhkrut ja siirupit kauem kuumutada, siis ilmselt saaks ka tumedama taigna. Ja kuigi mulle endale meeldivad tumedamad piparkoogid rohkem, on nad siiski väga maitsvad ja piparkoogised ning vähemalt said PeZile meeltmööda, kes eelistabki heledamat piparkooki. Sest algul, kui ta seda taigna hulka nägi, küsis ta mu käest, et kes need küll kõik ära sööb, siis pärast esimest pannitäit kuulsin ma küll ainult küpsisemugimisekrõbinat. Ehk et ka see probleem tundub olevat lahendatud.

You may also like...

1 Response

  1. Pille says:

    Tore, et PeZile maitsesid :) Sul on nad nii graatsiliselt õhulised jäänud, mul tulevad natuke “toekamad”. Ma lihtsalt laisk, ei viitsi kaua rullida :)
    Aga tainas meile maitseb tõesti ja kiita on ka saanud..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *