Laimikanawok

Üks paljudest toredatest ja kasulikest jõulukinkidest sel aastal oli wokpann. Olime piilunud ühte juba pikemat aega kuid ma arvasin, et sel pole olulist eelist tavalise panniga ja ma väga ei kiirustanud ostimsega. Oi, kuidas ma eksisin. On küll vahe. On küll. Arvestades, kui palju ma stir-fry taolisi sööke jms sellist teen, ei saa ma aru, miks ma küll sellise pimedusega löödud olin.
Nüüd on need pimeduseajad läbi ja elagu päris wokid!
Kingitusega kaasa tuli ka üks pisike wokiroogade raamat, millest seesamune retsept pärineb.
Kuigi ma lubasin endale, et teen vahelduseks ka ühe sellise retsepti, milles ma ei tee muudatusi, ei saanud ma parata. Retseptis oli sidrun aga poes oli ainult laimi, nii et.

2 spl maisiõli
50 gr india pähkleid
2 tl maisitärklist
2 spl sojakastet
1 laimi mahl
1 tl purustatud ingverit
1 spl mett
150 ml puljongit
2 brolerifileed
1 porgand
100 gr suhkruhernekaunu
punt rohelist sibulat
50 idusid
1 leht munanuudleid

Vala keev vesi munanuudlitele peale, jäta seisma. Rösti kuumal pannil pähklid, tõsta kõrvale. Sega kokku kaste: tärklis, sojakaste, laimimahl, ingver, mesi ja puljong. Nüüd voki kiirelt pannil kana, tõsta kõrvale. Nüüd viska pannile köögiviljad ja voki mõnda aega, lisa kaste ja kuumuta kuni vedelik muutub paksemaks. Nüüd lisa juurde nuudlid ja kana, kuumuta paar minutit ja lisa veel pähklid. Voki veel minut aega, serveeri kohe.

Tegelikult on hea, et sidrunit poes polnud, mulle meeldibki laim rohkem. Huvitavam ja leebem hapusus, mis niiväga ei meenuta küürimispastat.

You may also like...

1 Response

  1. Anna-Liisa says:

    Aitäh piparkoogiretsepti eest ja elagu hoopis sina, et sa kirjutad ikkagi wok, mitte vokk, nagu moodsatel aegadel käib. Seda keeleuuendust pole ma veel omaks võtta suutnud ja ilmselt ei suuda ka, wok on ikka wok.

Leave a Reply to Anna-Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *