Täidetud kanafilee viigimarjadega

Selle retsepti leidis PeZ üks õhtu Cooks.com-ist kui üritasme koos nuputada, mida süüa valmistada. Nõuab natuke rohkem mässamist, kui tavaline argipäeva õhtusöök aga kui huvi millegi natuke huvitavama järgi, tasub proovida küll.
Muutsin natuke originaalretsepti kuna kodus polnud safranit ja ma pole ka suurem asi köömnesõber. Meie sõime juurde peeneid riisinuudleid kuid imehästi sobiks siia ka aurutatud või keedetud riis.

3 kanafileed
1 spl seesamiõli
4-5 kuivatatud viigimarja
1 tl aniisiseemneid (või asenda köömnetega)
1 valge sibul
posu värsket spinatit (2 müüdavat potti)
1 tl cayenne pipart
1 tl hakitud ingverit
1 tl pressitud küüslauku
1 purk purustatud tomateid
1 dl piima (asenda koore või kookospiimaga)
soola

Valmista täidis: kuumuta pannil seesamiõli ja sorts oliiviõli segu, prae minutijagu peeneks hakituid viigimarju. Lisa hakitud sibul ja aniisiseemned, hauta ja lisa hakitud spinat, kuumuta veel mõni minut. Maitsesta soolaga.
Aseta kanafilee tükk toidukile vahele ja rulli/töötle seda taignarulliga kuni filee on õhem (aga mitte katki!). Nüüd pane fileele niipalju täidist, kui mahub (umbes 2 spl aga sõltub tüki suurusest), rulli kokku ja kinnita puutikkudega.
Valmista pannil kaste: kuumuta oliiviõlis ingver ja küüslauk, lisa cayenne ja tomat, kuumuta veel veidi, lisa piim ja lõpuks maitsesta soolaga.
Nüüd aseta kanarullid ahjuvormi, vala peale tomatikaste ja küpseta 200°C  ahjus umbes 45 minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *