Kohupiima-laimimuffinid

Minu esimesed glasuuriga muffinid!
See on minu pühade järelhüüe. No tegelikult tegin ma need pühadeks aga ei olnud mahti varem üles panna.
Kuna ma mingit muud traditsioonilist pühadesööki ei teinud siis tahtsin midagi magusat vähemalt teha. No ja siis mõtlesin, et võiks siis natuke easter-hõnguline olla. Ja püüdsin neisse muffinitesse kokku segada võimalikult palju pasha koostisaineid. Et nagu natuke oleks ka pühademaius. Ja mu esimene glasuur! Ma olen glasuuri tegemist mõelnud ja kaalunud aga pole varem selleni päriselt jõudnud. Aga kuna seekord muffinid ise on päris magusad, oli hapukas toorjuustukate täiesti omal kohal.

150 gr toasooja võid
1 dl tavalist suhkrut
1 dl demerara suhkrut
2 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
1 dl piima
1/2 laimi mahl

Täidiseks:
ca 100 gr hakitud mandleid
1 pakk teralist kohupiima
martsipani

Glasuuriks:
200 gr toasooja toorjuustu
1 spl pehmet võid
2 dl tuhksuhkrut
1 laimi
1/2 laimi mahl

Valmista taigen: vahusta suhkur ja või, lisa ükshaaval munad. Sega omavahel kuivained ja sega need koos laimimahlaga võivahusse. Lisa piim ja pool kohupiimast, sega õrnalt. Täida muffinivorid poolikult, lisa vahele kiht purustatud mandleid, näpuotsatäis martsipani ja 1 tl kohupiima. Täida pealt ülejäänud taignaga ja küpseta 200°C ahjus ca 20-30 min. Valmista glasuur: vahusta kõik asjad omavahel ja hoia glasuuri külmkapis. Kui muffinid valmis, jahuta nad ja kata pealt glasuuriga.

Soovitan süüa need samal päeval, kui üle jääb, siis soovitaksin seda teha külmkapis. Martsipanimagususe balansseerib hästi ära hapukas kreemjas toorjuust, milles kavalad rohelised kooreribad toredust lisavad.

You may also like...

4 Responses

 1. Pille says:

  Lahe, lihavõttemuffinid :)
  Muuseas, kui ma nüüd õigesti seda olen mõistnud, siis inglise keeles poleks see enam muffin, vaid cupcake :)

 2. Kärt says:

  Cupcake jah, aga kuidas seda tõlkida? Topsikook? :D Oleks tore kui eestikeelne sõna ka sellele oleks… tuleb vist ise välja mõelda!

 3. Elina says:

  kas tulid väga magusad koos glasuuriga?

 4. Kärt says:

  Tegelikult ei, sest glasuur oli päris hapu ja muffin ise polnud ka üleliia magus :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *