Krevetirisoto
Tegin selle ristoto juba mõnda aega tagasi, Nami kooskokkamise ürituse raames ja muidugi ka sellepärast, et mulle lihtsalt maitseb risoto. Mõnus kreemine, kerge parmesanimaiguga hõrk roog, seekord krevettidega. Ja seekord kasutasin ka õiget riisi, arborio ja ausalt, parem sai, kui pudruriisiga. Õhulisem. Kergem. Aga samas ikkagi, oi kui üldse mitte saleda joone järgijatele.
2 dl risotoriisi
0,75 l kanapuljongit
1 klaas valget veini
1 sibul
150 gr riivitud parmesani
150 gr soolvees krevette
soola, veidi õli
Madalal kuumusel hauta hakitud sibul õlis klaasijaks, lisa juurde riis ja valge vein, sega. Lase paar minutit haududa, lisa sorts puljongit. Lase veel haududa, lisa puljongit. Jätka niikaua, kuni enamus vedelikust on riisi sisse imbunud. Lisa krevetid minut-kaks enne valmimist sisse, et neid mitte liialt kuumutada, muidu muutuvad kummiseks ja maitsetuks.
Viimased kommentaarid