Juustu ja sibula päts

 

Vahetevahel tabab mind seletamatu küpsetamishimu. Eriti siis, kui satun erinevaid blogisid või retsepte läbi lappama ja ette jääb retsept, mis tundub nii-nii maitsev ja liiga lihtne, et mitte ära proovida.
Kuigi mulle meeldib pärmitaignaga mässata siis kiired hapupiima/keefiri ja soodasaiad on head just selleks puhuks, kui värske saialise isu tekib ootamatult. Nii ootamatult, et pliidil podisevat suppi ei saa ilma värske hõrgu ja pehme saiaviiluta süüa.
Sai seisab pehme 3-4 päeva.
Inspiratsioon ja retsept: Peppercorns in my pocket blogist.

5 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
2,5 dl tugevamaitselist riivitud juustu (kasutasin goudat ja parmesani)
rohkelt jahvatatud musta pipart
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud tüümiani
4 spl oliiviõli
5 dl keefirit
1 spl linaseemneid
soola
seesamiseemneid

Kuumuta pannil 2 spl õli ja haki sibul ja küüslauk peenelt, lisa tüümian ja hauta segu klaasjaks. Lase veidi jahtuda. Sega omavahel kuivained ja juust, lisa jahtunud sibulasegu. Lisa ülejäänud õli ja keefir, sega enam-vähem ühtlaseks aga mitte üleliia. Vala taigen võitatud keeksivormi, riputa peale seesamiseemned ja küpseta 200 °C juures 40 minutit. Lase saial veidi aega taheneda, kui lõikama asud.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *