Koorene sinepikana ja porru mozzarelaga
Kes vähegi siia lehele sattunud on, teab, et mulle maitseb kana igast asendist. Me sööme kanaliha nädalas vähemalt 3-4 korda, ja siiani pole veel ära tüdinenud. Sealihast näiteks on palju lihtsam minu meelest end nn. üle süüa.
Siin on üks variant, mille kokku mõtlesin, kui otsisin porrudele kaaslast. Porrude retsepti leidis PeZ lehitsedes raamatut “Aastaring köögis” mille oleme juba peaaegu kapsaks küpsetanud.
4 kanakoiba
2 dl koort
2 dl valget veini
1 spl sinepit
soola
5-6 küüslauguküünt
3 keskmist porrut
värsket basiilikut
valget veini
mozzarellat
Soojenda ahi 200°C-ni. Sega kokku koor, vein, sinep, sool, vispelda kergelt. Pane kanatükid ahjuvormi, vala peale kaste ja puista kanatükkide vahele puhastatud küüslauguküüned. Pista ahju ja küpseta umbes 45 min, kasta kana aeg-ajalt kastmega.
Vahepeal puhasta porru, lõike vars pooleks või kolmeks, sõltuvalt sellest, kui suured varred sul on. Keeda porrut umbes 10 min vees, nõruta ja pane vormi, puista peale värsket basiilikut, sorts valget veini ja riivitud/tükeldatud mozzarella. Küpseta ahjus umbes 10 min.
Oh, see kana oli imeline. Tõeline nädalavahetuse-treat. Ja porrud nii valmistatuna olid üllatavalt head. Ja basiilik sobis ka imehästi, sulanud mozzarellat pole vaja kommenteeridagi. Kindlasti-kindlasti proovige, kes otsib vaheldust oma põhiroa kõrvale.
Viimased kommentaarid