Tomatisupp salveiga

Kodumaiste tomatite ajal on paslik teha tomatisuppi, millel on just see õige päikese käes küpsenud tomati maitse ja lõhn. Kodutomatitele võibki oodi laulma jääda, iga lapski teab, et need on kõige paremad ja just praegu. Ja kui Mari-Liis pakkus, et tal on salveid üle (enam muidugi mitte) siis krabasin kiirelt võimalusest ja samal õhtul salvei ma tomatiga paari paningi.

5-6 salveilehte
1 sibul
oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
8-9 keskmist küpset tomatit
~1 liiter köögiviljapuljongit
2 broilerifileed
soola-musta pipart

Kuumuta õli potis ja haki salveilehed, lisa õlisse ja prae neid umbes minut aega. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel paar minutit. Koori samal ajal tomatid. Selleks lõika iga tomati põhja väike ristike, vala peale kuum vesi ja lase paar minutit seista. Ehmata neid külma veega, koori nahk maha ning haki tomatid väikesteks tükkideks. Lisa tomatid ja puljong sibulasegule, maitse järgi soola ning lase madalal tulel keeda umbes veerand tundi. Püreesta sauseguriga ühtlaseks.
Prae pannil soola ja pipraga maitsestatud broilerifilee, lase natuke tõmmataja siis lõigu tükkideks. Serveerimiseks tõsta supp kaussi ja lisa broileritükid.
Sellest kogusest saab 4 portsu.

You may also like...

2 Responses

  1. anna-liisa says:

    Homme pärast trenni on see ideaalne asi, mida süüa, olen juba ette kindel!

  2. Kärt says:

    Hea kerge supp jah, kui pärast trenni vaid viitsimist seda teha on :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *