Täidetud nisutortiljad

 

 

Ma isegi enam ei mäleta, millest see isetehtud tortiljade/tacode maania PeZil pihta hakkas, sest sellest on jupp aega juba möödas. Tavaliselt on ikka nii, et kui mingi mõte peas kummitab, siis nagu needus või saatuse sõrm loobib su ette pidevaid vihjeid sellesama asja kohta. Küll üks retsept sealt ja teine teisest kohtast kuni selleni välja, et Robert Rodriguez valmistab Sin City breakfast tacosid Youtubes. Mees, kes on teinud sellised suurepärased filmid nagu Desperado, Four Rooms, Sin City, Grindhouse ja samas mitte nii suurepärased filmid nagu Spy kids 1-4. Mnjah. Igaljuhul, ma murdusin lõpuks ja ühel toredal õhtul me selle ette võtsime.
Kuigi nende tegemine on lihtne, on see siiski natuke aegaõudev ettevõtmine. Esiteks, väga tühja kõhuga ma neid tegema hakata ei soovitaks. Ja teiseks, nende söömine on natuke ebamugav ja mulle tundub, et nõuab natuke harjutamist, et kogu täidis ühekorraga söömise ajal vahelt välja ei pudeneks. Samas on kindlasti tegemist hea variandiga, mida külalistele pakkuda aiapeol, sest igaüks saab kokku panna just endale maitsva tortilja.
Tortiljade retsept: Allrecipes.com

12 nisutortilja valmistamiseks võta:

~5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 spl külma võid
180 ml külma vett

Täidiseks:
500 gr kana kintsuliha
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl tšillihelbeid
soola
1 punane paprika
2 keskmist tomatit
pool keskmist tšillikauna
1 purk ube (punaseid või valgeid)
1 purk maisi
3 dl kuubikuteks lõigatud melonit
peotäis murulauku
1 punane sibul1 laimi mahl
soola
hapukoort
fetajuustu

Kõigepealt valmista tortiljataigen. Sega kokku kuivained, lisa külm või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku, kuni taigen on ühtlane. Kata kauss kilega ja aseta külma puhkama.
Lõigu kana parajateks tükkideks ja prae pannil koos paprikapulbri, tšilli ja soolaga, tõsta kaussi. Haki kõik salatiained ühesuurusteks kuubikuteks, lisa nõrutatud oad ja mais, sega ja maitsesta soolaga.
Võta tortiljataigen külmast, jaga 12-ks võrdseks palliks. Rulli pallid ükshaaval õhukeseks ja küpseta kuumal pannil mõned minutid mõlemalt poolt. Hoia valmis tortiljasid soojas, rätiku all.
Kuhja tortiljale kana, salatit, hapukoort ja fetajuustu vastavalt oma soovile ning naudi. Hoia salvrätikud ligiduses!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *