Sealiha rohelisega

Suurt punti karulauku külmkapis silmitsedes tuli mul mõte, et miks mitte teha sellest pestolaadne pasta ja sellega maitsestada sea sisefileed. “Umbrohu” pestodest ja niisama pestodest on sel kevadel rääkinud paljud toidublogijad ja karulauku kiitnud ka kõik, kes seda vähegi kätte saanud on. Balti jaama turul on seda ohtralt müüa, tuleb vaid olla piisavalt osav, et tädikesed sulle seda üleliia “pähe ei määriks”.

Pesto jaoks:

punt pestud karulauku
3-4 spl oliiviõli
3-4 spl riivitud parmesani

1 sea sisefilee
1 värske peakapsas
1 tl valget veiniäädikat
soola
mustapipart
sorts oliiviõli

Pesto jaoks surista köögikombainis kõik koostisosad ühtlaseks pastaks. Kapsasalati jaoks riivi kapsas peenelt, lisa sool, õli ja äädikas ning tambi salat läbi, tõsta külmkappi tõmbama. Sisefilee tõsta juba vähemalt tund aega enne küpsetamise algust toatemperatuurile. Maitsesta filee soola ja jahvatatud musta pipraga, pruunista küljed ja kui lõpetad küpsetamise pannil, aseta peale kaas ja alanda kuumust. Liha on valmis siis, kui filee sisetemperatuur on 77°C. Filee peab jääma veidi vetruv ja lahti lõigates keskelt roosakas. Lase lihal peale küpsemist umbes 10 minutit puhata. Lõigu filee ja tõsta peale karulaugupesto, kõrvale võta krõmpsuvat kapsasalatit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *