Granaatõuna ja kana hautis

Tegin seda hautist juba paar head nädalat tagasi, siis, kui ostin poest Jamie Oliveri ajakirja jaanuarinumbri (!) ja seal pakutavatest granaatõunaretseptidest innustusin. Granaatõuneseemned on minumeelest äärmiselt kaunid, dekoratiivsed ja maitsvad, meenutavad mulle alati rubiine, mida mõnuga süüa saab. Eriti just need kõige paremad tumepunased. Sest vahest satuvad ostukorvi ka sellised isendid, mille seemned on õrnalt roosad ja vaevu mingit maitset omavad. Paari nädala jooksul olen poest saanud täitsa häid, mahlaseid ja maitsvaid granaatõunu.
Selles retseptis sisalduva siirupi keetsin ise valmis, ma isegi ei uurinud, kas seda poest saada on. Üks väärt kraam, sobiks väga hästi ka salatikastmesse või näiteks jäätisele peale niristamiseks.
Inspiratsioon siit, mõningaste mugandustega.

Siirup:
8 dl granaatõunamahla

Hautis:
600-800 gr kanakintse või poolkoibi
1 tl suitsutatud paprikapulbrit (M&S)
2 punast sibulat
4 küüslauguküünt
tšillihelbeid
1 purk purustatud tomateid
4-6 tl granaatõunasiirupit
2 dl granaatõunamahla
õli, soola
hakitud koriandrit ja granaatõunaseemneid serveerimiseks
Kõrvale pruuni riisi või bulgurit.

Siirupi keetmiseks vala mahl paksupõhjalisse potti ja keeda madalal kuumusel kuni siirup on muutunud paksus ja venivaks. Jahtudes läheb siirup tahkemaks, uuesti kuumutades muutub jälle paremini töödeldavaks.
Lisa potti õli ja pruunista kanatükid, tõsta korraks välja. Hauta hakitud sibul, lisa hakitud küüslauguküüned ja tšillihelbed. Pane kanatükid potti tagasi, lisa purustatud tomatid, paprikapulber, siirup ja mahl, maitsesta soolaga. Lase haududa umbes 30-40 min kuni kana on valmis.
Serveeri riisi või bulguriga, riputa peale ohtralt granaatõunaseemneid ja hakitud koriandrit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *