Kohupiimakook

Kohupiimakook šokolaadiga Kohupiimakook pallidega

Minu tehtud koogid on tihtipeale sellised rohkem täiskasvanutele mõeldud, sellistele, kes liiga magusaid kooke ei armasta. Enamustele sööjatele see meeldib aga pea iga kord, kui äi mu tehtud kooki sööb, kuulen ma, kuidas see pole ikka piisavalt magus. Üldiselt pole ma enam perekondlike üritustele magusaid küpsetisi teinud, sest mulle meeldib teha asju, mis ikka kõigile maitsevad aga no kui maitsed on erinevad, siis tuleb teise külje pealt läheneda.
Seevastu seekordsele sugulaste kogunemisele tegin ma ikkagi magusa koogi, sest sööjate hulgas oli üksjagu lapsi, sellest tingituna on kook ka laste maitsemeelte järgi kaunistatud. Retsept on pärit Ragne blogist, kus on suur valik koogiretsepte just eriti maiatele koogisööjatele.
Kook oli väga maitsev ja mahlane ning meeldis seekord ka äiale.

1 pakk ehk 200gr küpsiseid (testisin ära Kalevi Digestive küpsised, täitsa mõnusad)
50gr võid
400gr valget šokolaadi
1200 gr toasooja torukohupiima (3% või 5% rasvasisaldusega)
4 toasooja muna

Kate:
100gr piimašokolaadi
100gr toasooja hapukoort
kaunistuseks 1 pakk Kalevi Mesikäpa Nommisid (krõbedad šokolaadipallid)

Purusta küpsised ja sega sisse sulavõi. Pressi 24cm koogivormi põhja. Sulata valge šokolaad vesivannil. Täidiseks sega kokku kohupiim, munad ja sulašokolaad, vala segu koogivormi. Küpseta 180ºC ahjus 1 tund. Lase täielikult jahtuda, minul seisis kook üleöö külmkapis. Vähemalt tund aega enne serveerimist valmista koogile kate. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja vispelda juurde hapukoor. Vala koogile ja kaunista šokolaadipallidega.

You may also like...

2 Responses

  1. Katriin says:

    Mis mõõduga koogivormi sa kasutasid? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *