Tatrajahuga pannkoogid

Minu jaoks on hommikusöök kui challenge. Otsin alati midagi uut, võimalikult tervislikku, maitsvat ja huvitavat, mida proovida. Olen hommikuks keetnud läätsi, tatrapudrust ja rohelisest ubadest rääkimata.
Aga pannkoogid on mul suured lemmikud ja tavaliselt on ju pannkoogid suhteliselt ebatervislikud. Kuigi mu enda ideest valminud väikesed paksud pannkoogikesed pole seda üldse mitte. Aga neid ei saa ju täita!
Siinkohal tuleb appi tatrajahu, et teha suuri ülepanni pannkooke, mida saab kõige hea ja paremaga täita ning ei ole nisujahust rasked seedida.
Retsept mugandustega Food&Wine veebist. Sellest kogusest sain ma kaks suurt pannkooki.

1 dl piima
1 suur muna
1 spl kookosõli või oliiviõli
0,5 dl tatrajahu
0,5 dl odrajahu
0,5 tl agaavisiirupit või demerara suhkrut (või täitsa tavalist valget)
noaotsaga soola
vajadusel veidi vett
praadimiseks õli

Vispelda kokku piim ja muna, lisa jahud, siirup/suhkur, õli ja sool. Lase taignal veidi paisuda. Kui taigen tundub pärast seismist veidi liiga paks, et sellest ülepanni kooke teha (tatrajahu paisub päris uhkelt) siis lisa mõned supilusikad vett, et segu oleks paraja konsistentsiga.
Kuumuta pann, lisa sellele praadimiseks õli ja prae pannkoogid mõlemalt poolt pruuniks. Täida meelepärase lisandiga.
Eriti hästi sobiks kodujuust soolalõhega või makraga, suitsujuustu ja singiga, rohelise sibula salat kodujuustu ja suitsukanaga… Võimalusi on liiga palju!

You may also like...

2 Responses

  1. Tiina says:

    Kas piima võib sojapiimaga asendada? Mitu pannkooki antud kogusest taignast saab?

  2. Kärt says:

    Ikka võib sojapiimaga asendada. Mina sain sellest kogusest umbes 2 inimese jagu ehk siis 5-6 pannkooki.

Leave a Reply to Tiina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *