Südamesteik

Uiuiui, kui väga see meile maitses! Peab endale tuhka pähe raputama ja ütlema, et proovisime veisesüdant alles hiljuti. Seda muidugi ka sellepärast, et pole varem seda poodides tähele pannud ja ega ka tegelikult turul mitte, vähemalt mitte Balti Jaama turu lihasaalis.
Esimesel korral olime muidugi veidi kõhklevad aga mõtlesime, et noh maks on meie üks suuri lemmikuid siis miks mitte süda, see ju üks suur lihas ja kuidas see saaks mitte hästi maitseda. Ja tõepoolest, esimene amps ja meie süda oli südamele müüdud.
Jõuline maitse, pooleldi lihaseline, pooleldi maksa tekstuur, väga mõnus! Otsustasime valmistada seda steikidena ja mitte hautisena seega kui marineerimise aeg maha arvata, on tegu ka kiirelt valmiva hõrgutisega. Paar minutit mõlemalt küljelt praadida ja võibki maiustama hakata.

Marinaad:
1 dl palsamiäädikat
2 tl Dijoni sinepit
2 tl jahvatatud meresoola
1 tl jahvatatud musta pipart

ca 600 gr puhastatud noorveise südant
0,5 dl vett

Puhasta süda kelmetest ja võimalikust rasvast, lõika umbes 1 cm paksusest steigid. Sega kokku marinaad ja vala südametükkidele, kata kauss toidukilega. Hoia külmikus vähemalt 2-3 tundi, parem üleöö.
Kuumuta pann ja prae südamesteike mõlemalt pool 3-4 minutit. Kastme jaoks vala tühjale pannile allesjäänud marinaad ja lisa vesi. Lase keema tõusta ja veidi pakseneda.
Serveeri nt. lillkapsapüreega.

 

You may also like...

2 Responses

  1. oks says:

    Superhea. Errrrriti veel järgmisel päeval :)
    Vb teinekord lõikan süda päris väikesteks tükkideks lahti enne marineerimist, siis on iga amps veel “kastmesem” :)

  2. Kärt says:

    Haifaiv!

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *