Küülikumaks kirsikastmes

Maks on üks igavesti maitsev tooraine ja eriti hea meel on selle üle, et poest on nüüd saada ka jahutatud pardi- ja küülikumaksa. Viimase otsa komistasimegi viimati Prismas ja kuigi ostunimekirjas seda kirjas polnud, maandus see siiski meie korvis. Kiired otsingud internetist andsid kasinad tulemused aga õnneks oli Piretil välja pakutud üks variant, kuidas küülikumaksa valmistada ja selle järgi juhindusingi. Lisandiks olev kirsikaste on tõeliselt hõrk ja sobib maksa juurde ideaalselt.
Erakordselt maitsev on maks grillituna, seega soovitan kindlasti võimaluse korral maks hoops vabas õhus grillrestile visata.

400 gr küülikumaksa (1 pakk, Rannamõisa)
2 dl piima
praadimiseks õli
soola
musta pipart

Kirsikaste:
200 gr külmutatud kirsse
1 dl punast veini
1 dl puljongit
1 spl demerara suhkrut
1 spl palsamiäädikat
soola
musta pipart
1 spl maisitärklit + veidi külma vett

Puhasta maks ja pane piima sisse likku, hoia külmkapis umbes 1 tund. Vahepeal valmista kirsikaste: pane külmunud kirsid potti ja lase madalal kuumusel neil vaikselt sulada. Lisa vein, puljong, suhkur, palsamiäädikas ning keeda umbes 10 minutit või kuni vedelik on piisavalt aurustunud. Lisa sool ja pipar maitse järi, lisa omavahel segatud tärklis ja külm vesi ning lase uuesti keema tõusta. Tõsta kuumuselt maha.
Kuivata maks köögipaberiga, raputa üle soola-pipraga ja prae kas grillpannil või grillil mõlemalt poolt umbes 1-1,5 minutit.
Serveeri värske salati ja hõrgutava kirsikastmega.

You may also like...

1 Response

  1. Piret says:

    Grillitud maks on super! Tore, et kirssidega meeldis:)

Leave a Reply to Piret Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *