Küpsisevahetus 2011 ja šokolaadiküpsised

USAs kuuldavasti äärmiselt popp küpsisevahetus ehk Cookie Swap on nüüd ka Dagrise poolt Eestisse toodud. Väga tore ettevõtmine, registreerisin end kohe, kui asjast lugesin-nägin.
Kuna küpsisevahetus kuulutati päris varakult, siis mul oli aega erinevaid retsepte läbi vaadata ja just õiget otsida. Lihtne see just polnud, sest enne pühi on küpsiseretsepte blogid ja retseptilehed täis, üks isuäratavam kui teine. Jäin pidama paari variandi peale. Õnneks soovitas mu kallis PeZ küpsised päev varem valmis teha, et juhul kui midagi untsu läheb, siis oleks aega uued teha. Mul on hea meel, et ma seda soovitust kuulda võtsin, sest esimene küpsiselaar läks veidi aia taha. Maitseomadustelt mitte, väljanägemise osas aga küll. Kuna ma veeretasin küpsised liiga suured ja asetasin pannil liiga lähestikku, siis sain ahjust  lihtsalt kolm pannisuurust karamellküpsist. Mis tükkideks murtuna olid väga maitsvad ja tänaseks juba otsas on.

Seejärel läksin järgmise retsepti juurde, mis õnnestus kenasti ja peaks kindlasti kõikidele šokohoolikutele meeltmööda olema. Retsepti leidsin une Gamine dans la Cuisine blogist, siin tehtud väikeste mugandustega.

375 gr jahu
125 gr magustamata kakaod (nt. Meie Mark)
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl soola
150 gr demerara või fariinisuhkrut
1 dl tumedat siirupit
4 spl maapähklivõid
110 gr võid
1 tl vaniljeekstrakti
1 muna
2 spl kanget kohvi
4 spl Vana Tallinna likööri
200 gr tumedat šokolaadi (kasutasin Kalevi 80%, kaneeliga)
100 gr valget šokolaadi

Sega omavahel kuivained: jahu, kakao, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Eraldi kausis vahusta toasoe või suhkruga, lisa maapähklivõi ja vahusta veel. Nüüd lisa muna, vaniljeekstrakt, siirup, kohvi ja Vana Tallinn. Vahusta natuke veel. Haki valge šokolaad ja pool tumedast, sega see taignasse koos kuivainetega. Kata kauss toidukilega ja aseta külmkappi umbes tunniks ajaks tahenema.
Kuumuta ahi 180°C-ni ja võta taigen kapist. Vooli väikesed kuulikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru klaasi põhjaga lapikuks. Küpseta 8 minutit. Lase jahtuda. Sulata vesivannil ülejäänud tume šokolaad ja kata sellega küpsised. Naudi klaasi piima või tassi kohviga.

Ise sain küpsised Koopatibilt

Noralt

 

ja Dagriselt endalt. Dagrise pakis oli veel armas lisa pulgakoogikese näol.

Kõik olid väga-väga maitsvad, aitäh! Ma pole korraga vist nii palju küpsiseid söönudki kui selle viimase nädala jooksul. Ma loodan, et mu teele pandud pakid ka kõigini jõudsid, sest tõelise blondina unustasin oma telefoninumbri neile peale kirjutada :)

You may also like...

5 Responses

  1. marju says:

    Aitäh! Väga väga maitsvad küpsised olid.

  2. Kärt says:

    Aitäh! Tore, et ikka kätte said! :)

  3. Liilia says:

    Maitsesid eriti hästi külma piimaga, aitähh! ;)

  4. Kärt says:

    Super, aitäh!

  1. February 24, 2016

    […] Idee siit. […]

Leave a Reply to marju Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *