Šokolaadikoogikesed

 

Mis mind sundis neid koogikesi täiesti eksprompt tegema oli õhtune magusaisu ja pealkiri “One minute chocolate cake!”. See püüdis minu kui šokohooliku tähelepanu ja retsepti lugedes tõdesin, et mul on kõik koostisosad kodus olemas. Kuna mul mikrolaineahju pole, siis minul ei saanud nad valmis ühe minutiga aga sellest hoolimata oli neid kiire kokku segada ja siis pidi ainult natuke veel ahju kõrval kannatama kuni nad valmis said.
Näevad nad välja natuke nagu šokolaadivulkaanid aga tekstuurilt on üsna erinevad. Need koogikesed on tihked ja tummised, kõrvale soovitan head külma vaniljejäätist (kuigi mul endal seda parasjagu kapist võtta polnud) või hoopis hapukat toormoosi. Ei saanud jätta ka retsepti muutmata ja lisasin veidi soolatud india pähkleid ja maapähklivõid aga need komponendid on täiesti vabatahtlikud. Magusaisu saab nendega igal juhul ületatud.
Nendest kogustest saab kaks väikest koogikest.

3 spl kakaopulbrit (nt. Meie Mark)
6 spl nisujahu
noaotsaga soola
5 spl suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
2 spl maisiõli (või muud küpsetusõli)
1 dl piima
1/2 tl vaniljeekstrakti
1 spl maapähklivõid
~50 gr purustatud soolatud india pähkleid
veidi võid ramekinite määrimiseks

Võita ramekinid korralikult ja soojenda ahi 180°C-ni. Sega omavahel kuivained korralikult, lisa õli, piim ja maapähklivõi ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Vala ramekinitesse ja küpseta 15-18 minutit 180°C pöördõhuga ahjus (200°C ilma pöördõhuta). Koogid on valmis, kui sisse torgatud puutikk enam-vähem puhtana välja tuleb.

 

You may also like...

3 Responses

  1. Helena says:

    Muideks, need mainitud vulkaanid on mul niiii lemmikud, reaalselt hakkasid neelud käima :)

  2. Eva says:

    Kas ma saan õigesti aru, et täitsa munavabad?

Leave a Reply to Eva Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *