Suvine kartulisalat

Veetsime oma viimase puhkusenädala kahekesi maal suvitades. Õigem oleks küll öelda laiseldes. Sest ega me suurt muud ei teinud, kui peesitasime ja tegime süüa ja sõime.
Ühel õhtul kanamaksa grillides unelesime järgmise päeva söögiplaanidest ja kahepeale kokku rääkisime selle salati-idee, mis tundus väga-väga ahvatlev. Ei teagi, mis täpsemalt selle salati insipiratsiooniks oli, kas suvine maaõhk, vohavad aiasaadused või Pille postitatud majoneesiretsept aga juba sellest salatist rääkides hakkas mul suu vett jooksma.
Igal juhul on tegemist kindlasti ühe mu lemmiku majoneesi baasil salatiga siiani, see esimene amps oli lihtsalt niivõrd hea. Praegu on ideaalne aeg selle valmistamiseks, kui kõik komponendid on põllu peal just valmis saanud. Kuna tegime salati väliköögis, siis kogused on täiesti umbkaudsed ja tunde järgi.

1 kilo värskeid kartuleid, mida väiksemad, seda parem
1 suurem punane sibul
1,5 klaasi jagu puhastatud põldube
1 suur peotäis tilli
1 suur peotäis peterselli
3-4 spl isetehtud majoneesi, kuhjaga
5-7 spl 10% hapukoort
1 spl dijoni sinepit või täistera sinepit
maitseks soola

Keeda kartulid ja lase jahtuda, kui võimalik siis koori (noortel lauradel tuli koor hästi maha). Keeda põldube paar minutit, kurna, jahuta ja puhasta kestadest (mitte kauntest, kaunad eemalda enne keetmist!). Haki till, petersell ja sibul, lisa jahtunud kartulid ja põldoad, sega kokku sinepi, majoneesi ja hapukoorega. Vajadusel maitsesta soolaga.

You may also like...

1 Response

  1. EPP VIIRES says:

    see on küll hea retsept!!!!
    panin just kartulid tulele!!!!!eks näis kas teen ka kartuli salatit!!!!!

Leave a Reply to EPP VIIRES Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *