Krõbeda mandlikattega rabarberikook

Mulle maitsevad lihtsad koogid. Koogid, mille saab tegemise käigus mustaks kõige rohkem kaks kaussi, mille ettevalmistusprotsess võtab alla poole tunni ja neid ei pea üleöö laskma seista, neid ei pea täitma ega võõpama. Ehk kõige lihtsam keefiriga kook on üks mu lemmikutest. Lihtne teha, ebaõnnestumine on võimatu ja plaaditäis suussulavat tee-, piima- või kohvikõrvast on tunniga valmis.
Koogiretsept Pillelt.

450 g hakitud rabarberit
2 suurt muna
2,5 dl suhkrut
4 dl keefirit
100 g sulatatud võid
350 g nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola

Mandlikate:
100 g mandleid
1 dl suhkrut
100 g võid
0,5 dl vett või piima

Vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud sulavõi ja keefir, sega. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja rabarberitükid ning sega taigen ühtlaseks. Vala võitatud ahjuvormi (kasutasin mõõdus 32x24cm) ja küpseta 200°C ahjus 15 minutit. Vahepeal valmista mandlikate: selleks pane kõik koostisosad väikesesse potti, sega, lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit. Vala koogile peale mandlisegu ja küpseta veel 20 minutit. Enne koogi lahti lõikamist lase sel taheneda umbes 10-15 minutit.

You may also like...

3 Responses

  1. Maris says:

    Kas võiks rabarbereid asendada millegagi 😀Kook ise on niii ahvatlev kuid rabarberid väga vastumeelsed!

  2. Kärt says:

    Oi, kindlasti! Näiteks õuntega, pirnidega või hoopiski jõhvikate, pohlade või vaarikatega! Marjad võivad vabalt olla sügavkülmast, sega nende hulka siis 1 tl tärklist, et kook liiga vesiseks ei muutuks.

  3. Maris says:

    Tánan vastamast ,nii kena teist 🤗

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *