Tomati-köögivilja pirukas

Selle piruka idee tuli minuni pühapäeva hommikul poolunes, kui ma päris ärkvel veel polnud aga sellises olekus ujuvad vahest ligi igasugused head mõtted. Ma kahtlustan, et need kollased tomatid ispireerisid mind selleks maitsvaks soolaseks köögiviljapirukaks. Nad olid mul külmkapis oodanud juba mitu päeva, et nendest midagi head tehtaks.

Põhi:
2 dl nisujahu
1 dl täisteranisujahu
soola
100 g võid

Täidis:
2 muna
2 dl 10% koort
1 väiksem suvikõrvits
2 keskmist punast sibulat
100 gr rohelisi oliive
100 gr riivitud juustu
200 gr kirsstomateid
kuivatatud pune
veidi oliiviõli
soola

Põhjaks näpi külm või ja jahud omavahel, suru 21cm diameetriga koogivormi põhja ja pane külmkappi tahenema. Haki sibulad ja suvikõrvits, pane pannile vähese õliga praadima. Lisa köögiviljasegule ka pune, hauta umbes 7 minutit ja tõsta pannilt kaussi veidiks ajaks jahtuma. Jahtunud segule sega juurde oliivid ja riivitud juust. Kuumuta ahi 180℃ni, torgi põhjale kahvliga augud sisse ja pane umbes 10ks minutiks küpsema. Vahepeal poolita tomatid ja klopi segamini munad ja koor. Vala pirukatäidis vormi, peale muna-koore segu ja lao kõige peale poolikud tomatid. Küpseta umbes tund aega.

You may also like...

2 Responses

  1. oks says:

    waz great ja üliilus pealekauba. nom! peaks sama välimusega magusat välja mõtlema.. kirssidega…juustukas?

  2. Kärt says:

    Kirssidega, kõigile! Juustukook on tegelikult üks salakaval kook, ma pigem siis teeks juba kohupiimakooki :) Sulle maitseks see rohkem ka, ma arvan.

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *