Burger Time: Hesburgeri küüslauguburger

Kes seda blogi on lugenud, teab ehk, et minu nõrkuseks on burgerid. Kuigi ma tean väga hästi, et isetehtud ja grillitud mahlase kotleti vastu ei saa miski, siis aeg-ajalt tuleb kihk proovida valmisvariante, eriti kohtades kus enne pole käinud, või siis kampaaniatooted kiirtoidukettides. Suure tõenäosusega on need küll jubedad, aga uudishimu on suur. Hesburgeri eelmise kampaaniabsurdsuse, kartuliburgeri, magasin ma küll maha, aga seekord tegutsesin kiirelt, seega, palun, roosamanna.com arvustus Hesburgeri küüslauguburgerist.

Näeb välja üsna süütu, kuid juba kinnisest kotist on tunda küüslaugu lõhna, rääkimata sellest kui burger välja tõsta. Vähemalt nimi ei valeta. Burgerite sisse vaatamine reeglina on viga, aga vaatame millest see plönn tehtud on.
Ilmselgelt on peal Hesburgeri majoneesikaste, selle all sibularõngas, juust, tavaline kotlett, selle all natuke ketšupit ja küüslauk. Aga… hesburger.ee kirjeldab sisu hoopis nii:
Küüslauguburger sisaldab kuklit, veiselihapihvi, tomatit, frititud sibularõngast ja purustatud küüslauku.”
Seega, kus on tomat? Igatahes selle konkreetse burgeri vahel seda polnud. Teiseks, nagu näha, on tõesti tegemist küüslauguga, mitte mingi küüslaugukastme või küüslaugu maitseainega.. vaid toore, küpsetamata purustatud küüslauguga…
Esimesest ampsust on selge, et tomatit oleks kindlasti vaja olnud, majoneesikastmest üksinda on vähe, kõik ülejäänu on kuiv ja natuke mage, aga siis tuleb mängu küüslauk. Mitte, et mul otseselt küüslaugu vastu midagi oleks, me sööme muidu seda päris palju ning ma ei löö risti ette ka toore küüslaugu ees, kuid siin on seda kohe kindlasti muid maitseid, või maitsetust, arvestades liiast.

Umbes siin, poole peal, on selge, et nüüd on küll. Toores küüslauk tapab ning mitu tundi pärast söömist on tunda, kuidas see ketšupiga koos kuskil organismis ringi hõljub. Vaesed need kergeusklikud, kes seda lõuna ajal ostnud ja pidid hiljem terve päeva kannatama.
Toitumisinfo on samuti suhteliselt hirmus:

 

Energiat: 390,6 kcal / annus
1575,9 kJ
Proteiini: 14,0 g
Rasva: 20,4 g
Süsivesikuid: 33,3 g
Soola: 0,7 g

 

Allergiad

Sisaldab
muna
gluteeni
suhkrut


390 kcal selle väikese koguse peale? Seda on ikka üsna kõvasti. Peaaegu gramm soola ka, mitte just kõige tervislikum. Aga sellel lõppkokkuvõttes pole vahet, sest maitse on vilets. Oleks toore küüslaugu asemel migni küüslaugukaste ja poleks see nii kuiv, siis ehk eleaks need näitajad üle, aga praegu ei saa seda kellelegi soovitada. 1,5/5

You may also like...

5 Responses

  1. m0r5k says:

    Ebareaalselt hea postitus. Ma ei ole julgenud seda proovida…ja nüüd tean, et ei ole isegi mõtet mitte…

    THANKS PEZ!!!

  2. Erik says:

    Kui Tartusse satud mine proovi Sõbra keskuses asuvat http://www.america.ee/ – hetkel seal veel täitsa korralik burger, mitte see tüüpiline kus ainult pihv ja kapsasalat ohtra majoneesikastmega.

  3. elve says:

    mulle ka küüslaugu burger üldse ei meeldinud, aga senine lemmik on olnud Hesburgeri peekoni-suitsujuustu burger. nämmmm :)

  4. Külli says:

    Kärt- proovi ise midagi inimestele süüa pakkuda, siis hakka enda toitu arvustama. Päris nõme on, kui enda arvamust teistele kaela määritakse:( ….mulle ei meeldi toores küüslauk- oma viga, et magu ei kannata. Ok, vb SULLE unustati tomat panna- mida sa vingud, küsinud siis seda. Sa kirjutad, et ilmselgelt on sinna pandud Hesburgeri majoneesikastet- HALLOO see burx oligi ju Hesburgeris tehtud, mida nad seal siis kasutama peaksid? Soovitus sulle…. tee oma burxe kodus, ära enam teisi maitsma mine. Ja kui sul need niiiiiiiii head välja tulevad, siis paku rahvale ka.

  5. Kärt says:

    haha, see on vist mingi nali? Külli, sa leidsid ka asja, mille vastu oma poolehoidu näidata :)) muidu, kuna tundub, et sa pole regulaarne lugeja (ilmselgelt, sest sa leidsid üles 2 aastat vana burgeripostituse) siis ütlen sulle, et ma teengi tihtipeale burgereid ise kodus aga vahest on tore ka kaltsuburgereid proovimas käia, et siis paariks aastaks isu ära ajada.

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *