Kerge lasanje

Ega kui sul on pastamasin siis ei saa üle ega ümber lasanje tegemisest. Vaja ju ainult pastataigen rullikute vahelt läbi lasta, vormi laduda ja ahju pista. Lasanje enda idee on näpatud Jamie Oliveri raamatust “Cook with Jamie”, mille ma muide sain Amazonist poole vähema raha eest kui kohalikes poodides selle eest tahetakse. Samas, kui retsept nö. lahti võtta siis ega see klassikaline lasanje küll ei ole, pigem pastavorm. Ja sellegi retsepti kohandasin veidi “kergemaks”.

Pasta jaoks:
200 gr “00” tüüpi jahu
2 muna
1 spl oliiviõli

Vormi jaoks:
150-200 gr külmutatud spinatit
300 gr kanahakkliha
oliiviõli
2 purki purustatud tomateid
1 porgand
1 sellerivars
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 spl tomatipastat
2 dl punast veini
400 gr kodujuustu
1 pall mozzarellat
punet, basiilikut, majoraani
soola, musta pipart

Kõigepealt valmista pasta selle õpetuse järgi. Pane tainapall kilesse külmkappi ootama.
Sulata spinat, laota ahjuvormi kõige põhja. Valmista lihakaste: prae sibul ja küüslauk õlis, lisa hakkliha ja pruunista see. Riivi porgand ja haki seller väikesteks kuubikuteks, lisa hakklihale. Prae mõni minut, lisa purustatud tomatid ja püree. Sega, vala juurde vein, maitsesta soola ja ürtidega, lase podisega umbes 10 min. Nüüd rulli endale lasanjeplaadid, lõigu ahjuvormi suurusteks tükkideks. Aseta esimene kiht pastat spinati peale. Selle peale lihakaste ja kiht kodujuustu, jälle pasta ja kaste ja juust. Viimane kiht peaks olema kaste koos kodusjuustuga. Rebi kõige peale mozzarellatükid ja pista ahju 200°C vormi, küpseta 30 min. Enne serveerimist lase vormil 10 min taheneda.

Mõnus mahlane kõhutäis ilma väga suurte süümepiinadeta. Samas ka üks paremaid lasanjesid, mida olen saanud. Ja kui tavaliselt kipub lasanje järgmisel päeval olema juba natuke kuivemapoolne ja ülejärgmisel lausa nõuab endale kõrvale tomatikastet, siis isetehtud pastaga sellist juttu polnud.

You may also like...

5 Responses

  1. Eva P. says:

    Oi, Kärt, käisin täna just pastamasinat laenamas ja plaanis lasanjetegu! Küll aga köögiviljalasanje.

  2. Elis says:

    Ma lähen alati kadedusest roheliseks kui näen kodus tehtud pastaplaatidest valmistatud lasanjet. Tuleb ikka see investeering ära teha ja endale ka see imemasin muretseda.

  3. Eva P. says:

    Mul oli eile just pastamasina omanikuga juttu, et pastamasin võiks olla mitme peale soetatud – et seda läheb nii harva tarvis, aga siiski läheb!

  4. Kärt says:

    See on tõesti kadedust vääriv toit, Elis. Ja on väärt inversteering küll jah, isegi mitme peale :)

  5. keiukas says:

    proovisin retsepti just järele, kuigi kanahakkliha pidin asendama fileetükkidega ja kasutasin siiski poest ostetud lasanjeplaate ja kapis vedelenud pooliku suvikõrvitsa pistsin ka hulka. väga maitsev igal juhul. ma tavaliselt tomatipastaga lasanjet kunagi ei tee, millegipärast kaldub eelistus bešamelli poole, aga võib-olla nüüd hakkabki rohkem ka tomatitega katsetama ;)

Leave a Reply to Elis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *