Tikripirukas

Ma pole varem tikritest midagi teinud, ainult neid otse põõsalt söönud ja see on ka kõik. Kui töökaaslane tõi mulle liitri punaseid tikreid, ei tahtnud ma neid niisama ära süüa (sest neid oli lihtsalt liiga palju ka selle jaoks) ja koogiisu ei olnud ka, tegin nad hoopis moosiks. Moos tuli väga maitsev, parasjagu hapu. Aga siis sain emalt veel tikreid. Ja siis oli koogiisu ka. Kuna kondenspiimale ei suuda pea ükski terve mõistusega inimene ei öelda, valisingi koogi tegemiseks selle Pille retsepti. Aga lugedes kommentaare, hakkasin kartma, et kook jääb liiga vedel, siis asendasin osa kondenspiimast toorjuustuga.

Põhi:
100 gr külma magedat võid
100 gr nisujahu
50 gr kartulitärklist
noaotsatäis peenikest soola
1 suur muna
Kate:
400 gr tikreid
250 gr suhkruga kondenspiima
150 gr maitsestamata toorjuustu

Näpi või, jahu ja sool puruks, lisa muna ja sõtku taignaks. Pressi 23cm koogivormi külgedele ja põhja ning aseta külmkappi pooleks tunniks tahenema. Eelküpseta põhi 200℃ ahjus 15 min. Vahepeal vispelda kokku toorjuust ja kondenspiim. Vala tikrid küpsetatud põhjale, vala peale kondenspiima-toorjuustu segu ja küpseta veel max 30 min. Serveeri täiesti jahtunult.

Teadjamad juba teavad, et tikrid lähevad küpsetades tigedaks ehk täitsa hapuks. Aga kondenspiim tuleb ja päästab päeva. Ausalt öeldes teeksin teine kord põhja veidi magusama sest pirukas ise on ise pigem hapu kui magus ja veidi magusat põhja ei teeks paha. Aga tikrisõpradele ja hapukate kookide armastajatele peaks see kook kindlasti maitsema.

You may also like...

5 Responses

  1. Anonymous says:

    kondenspiimale võid juurde panna hapukoort, nii jääb ka väga mõnus ja mahe see kate : ) ja ei jää üldse vedel!

  2. Maru says:

    Hihiii! Ei tundunudki õhtul enam nii hapu, või sai isu ikka võitu?

  3. Kärt says:

    :) Jahtununa ei ole kindlasti nii hapu, kui soojana, seda kindlasti. Sellepäras ka tungiv soovitus jahtununa seda kooki süüa.
    Muidugi võib alati kondenspiima veel kõrvale veidi valada :D

  4. Eva says:

    Uskumatult isuäratav, hakka või ise tikritest kooki tegema.

  5. Kärt says:

    Aitäh! :)

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *