Laupäevane õhtusöök

Oli tore vaikne laupäevane õhtu, ma ei viitsinud söögiga üleliia vaeva näha ja tahtsin lihtsalt midagi head, lihtsalt. Juhtus nii, et said valmis ilmselt ühed parimad ahjukartulid ever. Neid oli vähe ja nad olid nii lõpmata hõrgud ja suussulavad, et võttis täiesti tummaks.
pudrukartuleid, sõltuvalt sööjate arvust (mul 4 keskmist)

4-5 spl oliiviõli
1 spl hakitud tilli
2 tl balsamiäädikat
soola
(suurenda kõiki määrde koguseid, kui teed rohkem kui 4-5 kartulit)

Koori kartulid, lõika sektoriteks ja keeda soolases vees umbes 5-7 min. Kurna ja pintselda üleni õliseguga ning küpseta 200°C ahjus 45-55 min.
Kõrvale tasub mainimist ära ka mahlane pestokana, mille tegemine on lihtsus ise: pesed kana, hõõrud soola ja pestoga sisse ning küpsetad ahjus vähemalt 1,5 tundi.

Kartulid olid pealt äärmiselt krõmpsud ja sees sulavalt pehmed, ma ei uskunud algul, et nad nii head on. Ausalt. Ja see kana, mmm… Ideaalne laupäevane õhtusöök.

You may also like...

2 Responses

  1. Elina says:

    väga ilus pilt!
    nii ta paraku on jah, et kui midagi väikses koguses teha, kukub see ootamatult edukalt välja.

    ja veel mulle tundub, et iga kord kui ma sinu blogisse satun, on mingi oivaline koivaline jälle kõht taeva poole taldrikul. see on kompliment muidugi. millal ma ise terve kana ahju panin…hmm, see oli küll väga väga ammu. ja sinu blogis tuleb see tõsiasi mulle väga valusalt ikka ja jälle meelde.

  2. oks says:

    *koristab k6htu*

Leave a Reply to Elina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *