Porgandi-pekanimuffinid

Kas teie arust ei näe pekanipähklid ägedad välja? Minumeelest küll näevad. Ma olen neid nii paljudes võõramaistes retseptides näinud ja unistanud, et kuidas nad võiksid maitseda ja miks ma neid kuskil kodumaal pole müügil näinud. Aga lõpuks naeratas õnn ja ma trehvasin neid Rimis! Ja ei maksnudki hingehinda! Mul oli tõeliselt hea meel, et mul tekkis võimalus need lõpuks ära proovida. Ja nad maitsevad natuke nagu kreeka pähklid aga on natuke mahlasemad ja magusamad ja ei ole sellised.. mõrkjad nagu vahest kreeka pähklid olla võivad. Ühesõnaga, maitsvad.
Tegin neist muffineid. Kasutasin seda retsepti, aga samas ka muutsin seda natuke. Originaalretseptist tuleb tsipa rohkem tainast, kui 12 keskmise muffini tegemiseks vaja läheb, nii et panin siia kirja koguse millest saab kenasti 12 tk ja midagi ei jää üle.

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,2 tl soola
2 tl kaneeli
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 dl riivitud porgandit
1 dl hakitud pekanipähkleid
0,75 dl mandlilaaste
2 muna
2 dl maisiõli
0,75 dl piima

Sega omavahel kuivained, riivi porgand ja haki pekanipähklid. Sega kuivained porgandi, riivitud porgandi ja mandlilaastudega. Vahusta munad, lisa maisiõli. Vala munasegu kuivale segule koos piimaga juurde ja sega õrnalt ühtlaseks. Soovi korral vajuta kaunistuseks igale muffinile pähkel. Küpseta 180°C juures 20-25 min.

Ühed paremad muffinid, mis ma teinud olen. Olin alguses kahtleval seisukohal selle maisiõli suhtes aga see oli täiesti alusetu, kavatsen seda edaspidigi kasutada. Mõnikord võiga ongi tundunud muffinid veidi liiga rammusad, seekord seda muret ei olnud. Pähkli kerge krõmps ja porgandi mahlasus teevad sellest muffinist tükikese maitsemõnu nii hommikukohvi kõrvale kui ka kerge õhtusöögi järel.

You may also like...

8 Responses