Vasikaribid jogurtis
Eelmine reede oli Stocmannis uskumatul kombel müügil vasikaribi, ja üsna soodsa hinnaga veel pealekauba. Mis muud, kui lasin endale ka paar tükki koju pakkida. Sellist võimalust kohtab praeguses kaubanduses üsna harva, et saad valida talleribi ja vasikaribi vahel. Uhke värk.
Kaalusin, kas teha ribid üsna naturaalselt (vaid soola-musta pipraga) või mõnes spetsimas marinaadis. Otsustasin seekord teise variandi kasuks.
ca 400 gr vasikaribisid
200 gr maitsestamata jogurtit
1 tl teravat karripulbrit
1 tl sinepiseemneid
suts soola
Kõrvale: läätsed
Sega kokku jogurt ja maitseained. Puhasta ribi kelmetest (mitte nagu mina, nagu kõrvalolevat pildilt näha võib) ja vala peale marinaad. Hoia liha marinaadis vähemalt 4-5 tundi, võimalusel kauem.
Küpseta 180°C ahjus umbes 45-50 minutit. Kõrvale sobivad hästi hautatud läätsed.
Vasikaliha on nii pehme ja maitsev, kahju, et seda nii harva saada on. Üsna rasvavaene on ka, võrreldes vähemalt lambaribidega, mida ma eelmine kord tegin.
Külma jogurtikaste võib siia vabalt veel juurde teha, ma oleks ka teinud aga jogurt sai otsa.
Oi-oi, mina arvasin ka kunagi, et seda harva saada, kuni keskturule sattusin. Sealsetelt lihamüüjatelt saab igasuguseid ilusaid vasikatükke aastaringi!