Pitsapirukas

Ma ei tee tihti pirukaid, tavaliselt tervislikel kaalutlustel. Kuigi, mulle väga meeldivad just soolased pirukad. Näiteks kapsapirukas, mmm. Või siis see.
Isu soolast pirukat teha tuli mul laupäeva hommikul pea et esimese mõttena pähe kui ärkasin. Ma ei tea, kui normaalselt see just kõlab, et ma hommikul esimese asjana söögi peale mõtlesin aga noh, juhtub. Eriti siis kui on eelmisel õhtul natuke, khm, veini pruugitud.

Taigna jaoks:
2 dl nisujahu
1 dl graham-jahu
70 gr võid
peotäis riivitud juustu
2 spl külma vett
soola

Täidise jaoks:
1 sibul
2 küüslauguküünt
250 gr hakkliha
150 gr kirsstomateid
kivideta musti oliive
100 gr riivitud mozzarellat
100 gr riivitud parmesani
2 muna
2 dl kohvikoort
basiilikut ja punet
soola, musta pipart

Valmista taigen: haki või ja jahu, sega sisse juust, vesi ja sool. Sõtku veidi ja vormi palliks, pane kilesse ja hoia külmkapis vähemalt 30 min.
Täidise jaoks haki sibul ja küüslauk, prae neid kergelt õlis, lisa hakkliha ja pruunista see. Maitsesta soola-pipraga, sega sisse veidi punet.
Võta taigen kapist, mätsi lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse ning küpseta 10 min 180°C ahjus. Soovitan kahvliga augud ka enne sisse torkida, paisub vähem. Siis hakka täidist pirukasse sättima: kõige põhja hakkliha ja sibulasegu, siis puista osa juustudest liha peale. Nüüd helde käega oliive ja poolitatud kirsstomatid. Nende peale riputa basiilikut ja punet, ning kõige peale ülejäänud juust. Klopi kokku koor ja munad, maitsesta soolaga ja vala ühtlaselt piruka täidisele peale. Küpseta 200°C ahjus umbes 30-40 min.

Maitseb suurepäraselt nii soojalt kui külmalt. Soojana soovitan kõrvale serveerida värsket salatit, näiteks tomati-värske basiilikusalat.

You may also like...

7 Responses

  1. Thredahlia says:

    Naelapea pihta maitsvalt tõesti :P

  2. Kardemon says:

    ma mõtlen pea igal hommikul esimese asjana söögile. üksvahe oli aeg kui ka unes mõtlesin söögitegemisest- vähemalt nägin unes erinevaid sööke mida teen. ma olin siiamaani veendunud et see on absoluutselt normaalne,… nüüd hakkasin siis kahtlema…. :S :)

    põnev pirukas!

  3. Anna-Liisa says:

    Mul on omikuti kohe pärast ärkamist kõht nii tühi, et silmanägemise võtab ära, söömiseni jõuan enne kodust väljumist omikuti siiski üha harvemini. A usun, et söögimõtted esimese asjana on täiesti mõistetavad — oled ju keskmiselt viimased 7-8 tundi puha ilma toiduta veetnud :D

    P.S. Tegel´t tulin siia praegu laimikorvide retsepti üle tsekkima. Küpsetan siin neid parasjagu, veerand 12 öösel :D

  4. Kärt says:

    Haha, vhea :D

  5. Anna-Liisa says:

    Tead a täna mõtlesin, et kas teie peres piparkooke ei tehta? Tahaks kelleltki head pipargoogitaigna retsepti, aga nii iga suvalist, mis netist leian, ka katsetada ei taha. Sinu retseptid on juba järele proovitud ja tean, et meeldivad.
    Nii et ma esitaks niiöelda retseptitellimuse siis, kui võimalik :D

  6. Kärt says:

    Kule mul jumalasta on plaanis teha, aga peale jõule-enne vahetust sest mulle tundub, et ma enne lihtsalt ei jõua. Kindlasti kirjutan! :)

  7. Anna-Liisa says:

    Ok, suurepärane, jään ootama!

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *