Kurgisharlott

Selle retsepti leidsin Nami-Nami põhjatus retseptivaramus ringi kolades. Nii kui seda nägin, teadsin kohe, et selle teen nädala lõpus maale kaasa. Kuidagi nii põnev tundus, tarretis ja soolane ja üldse, huvitav. Noh, plaanid natuke muutusid, tegin selle hoppis maal valmis. Natuke astusin tegemise käigus ämbrisse ka, kiirustades ja üritades köögilaualt omi asju üles leida ja samal ajal veel kolme erineva inimesega viiest erinevast teemast rääkides. Unustasin nimelt vahukoore vahustada ja kallasin hapukoore ja kodujuustu sekka. Aga õnneks sain selle segugi piisavalt vahule ja tarretis õnnestus suurepäraselt. Ma muutsin natuke koostist, et PeZ ka seda süüa saaks, asendasin kala krevettidega ja lisasin natuke lumekrabi. Kõik sõid ja kiitsid! Kaunistuseks jahvatasin peale musta pipart, sõime seda värske suitsukala ja värske salati kõrvale. Läheb kindlasti kordamisele! Aitäh, Pille!

1 suurem värske kurk
täidiseks:
6 lehte zelatiini
200 gr puhastatud krevette
100 gr lumekrabi
200 gr 30% hapukoort
200 gr kodujuustu
1 sidruni mahl
värsket tilli
1 tl mädarõigast
soola
2 dl vahukoort

Lõigu kurk õhukesteks viiludeks, vooderda kilega kaetud koogivorm (mina kasutasin 24cm laiust). Pane zelatiinilehed külma vette ligunema. Valmista täidis: sega omavahel krevetid, lumekrabi, hapukoor, kodujuust, mädarõigas, till. Vahusta vahukoor ja sega see õrnalt segusse. Maitse ja vajadusel lisa soola. Sega paisunud zelatiin kuuma sidrunimahla hulka ja sega tasakesi täidisesse. Vala täidis kurgiga vooderdatud vormi ja kata pealt toidukilega, hoia külmkapis üleöö.

You may also like...

2 Responses

  1. Pille says:

    Ooo, kui tore! Kui nüüd õigesti mäletan, siis muutsin seda Valio retsepti üsna korralikult, nii et see on täitsa minu retsept. Nüüd siis Sinu mugandustega ;)

  2. Elina says:

    see retsept läheb päris kindlasti järele tegemisele.

Leave a Reply to Pille Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *