Suitsukalasalat

Kui ma mõnikord õhtuti üksi kodus olen ja ainult iseendale süüa teen, siis pole kunagi mingit küsimust, mis selleks on. No brainer. Kala. Alati. Nii, kui ma poodi sisse jõuan, on suund kalaleti poole, sealt valin tavaliselt kas tüki lõhet või forelli ja praen selle siis kodus lihtsalt ja kiirelt pannil ära.
Aga täna mul oli hoopis isu suitsukala järgi. See retsept, ma arvan, pole kellelegi mingi üllatus. Seda nö. leivakatet ehk lihtsat suitsukala salatit tegin ma viimati … võib-olla, hmm … 2 aastat tagasi? OK, vist natuke vähem aga ikkagi, ammu!
Ja kuna ma täna olin kuidagi eriti väsinud, paar pikka töönädalat on seljataga ning samas õnnelikuna, et homme saan kodus magada kasvõi kella 16.00ni, ei jaksanud ma midagi suurt ette võtta. Ja see salat oli 100% õige valik.

200 gr hakitud suitsukala (seekord oli mul savoriin)
100 gr rohelist sibulat
2 spl majoneesi
3 spl maitsestamata jogurtit
soola, kui kala on magedavõitu

Sega kõik omavahel ja serveeri värskel, pehmel leival.

Ja siis homme kohtume kontserdil, eks.

You may also like...

4 Responses

  1. Pille says:

    Mina ‘taasavastasin’ suitsukalasalati enda jaoks üsna hiljuti, hetke lemmik on muna-suitsukalasalat. Aga Sinu minimalistlik kala-sibulapealsed-majonees-jogurt tundub väga ahvatlev. Selline kerge ja mahlane..

  2. Kärt says:

    Jah, oli tõesti, see savoriin oli veel eriti mõnus. Kui heik võib vahest kuiv olla siis see kala oli pehme ja mahe.

  3. Kristi says:

    suitsukala salatis peab hapukurk ka olema :P

  4. Kärt says:

    Hapukurki ma hammustasin tegelikult kõrvale :) Aga iseenesest hea mõte, kui kunagi peaks võimalus tekkima, katsetan ära.

Leave a Reply to Pille Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *