Lihapallid

Nüüd me oleme juba niikaugele jõudnud, et poest ei osta frikadelle/lihapalle ka enam. Sest umbes paar nädalat tagasi võtsime ette koduse lihapalliteo ja kõigepealt tegin tavalist frikadellisuppi. Peale kausitäie seda suppi teavitati mind, et keeldudakse edaspidi poelihapalle söömast. Nojah siis. Järelikult tuli üks suurem laar valmis teha ja sügavkülma panna, mustadeks päevadeks või pohmahommikuteks või lihtsalt kiireteks aegadeks.

1 kg kodust hakkliha (ehk siis siga ja veis pooleks)
3 muna
3-4 spl täisterajahu
1 spl hakitud peterselli
soola, musta pipart

Sega kõik ained korralikult, kõige parem on seda teha käsitsi. Siis vooli endale paraja suurusega pallid ja keeda neid puljongis paar minutit. Nõruta ja pakenda külmakindlasse karpi.

Nendega, muide, on väga hea teha tomatikastet pastale. Tõeline comfort-food.
P.S. Vabalt võib lisada siia ka ühe väga hästi läbi hakitud sibula!

You may also like...

6 Responses

  1. marit says:

    kui palju pallikesi sellest kogusest tuleb nii umbes?

  2. Anna-Liisa says:

    tahaks juba ka sellistes mõõtudes elamist, mis võimaldaks mõistlikus suuruses sügavkülmaga külmkapi muretsemist :(
    mul õudne fantaasia söökide valmistegemisest ja külmutamisest, aga praegu võin küll ainult unistada sellest, meie külmkapi sügavkülma võib-olla kaks lihapalli mahuks :P

  3. Kärt says:

    Meil tuli neid pallikesi umbes.. hmm, kolm sellist karpi nagu pildil? Jah vist küll. Tegelikult ei tule üldse palju. Kui suurem kapp, teeksin rohkem :)

  4. suur ja väike says:

    kas sa hakkliha teed ise?

  5. Kärt says:

    Hee, siiamaani pole veel teinud :) Kui PeZ mulle suurema köögi ostab, siis teen ;)

  6. Elina says:

    mina olen ka frikadellide ostmisest loobunud, aga mina külmutan tooreid frikadelle(algul taldrikul siis pakin kilekotti). tegelikult peaks mõtlema ka hakklihateo peale, uus hakklihamasin on ülimugav. isiklikust seapõrssast esialgu veel ei unista…

Leave a Reply to Kärt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *