Karamellikana
Leidsin selle retsepti uut blogiotsingut kasutades ja uutes huvitates blogides kolades. Kuigi oli see algselt sealihaga, ei olnud mul väga suurt isu sealiha järgi ja otsustasin seda hoopis kanaga proovida. Ja kuna avastasin poest karbi külmutatud suhkruherneid, pidin ka kohe need ära proovima.
400 gr kana kintsuliha või fileed
1 dl suhkrut
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 spl seesamiõli
1 spl kalakastet
peotäis suhkruherneid
soola, musta pipart
Serveerimiseks nuudleid
Sulata suhkur kuumal pannil karamelliks, viska sisse lõigutud kana. Sega omavahel kuldne karamell ja särtsuvad kanatükid, maitsesta soola-pipraga ja lase praadida paar minutit. Lisa seejärel sibulaviilud ja purustatud küüslauk, hauta kaane all paar minutit. Nüüd lisa seesamiõli, kalakaste ja pestud herned, sega ja hauta veel paar minutit. Valmista riisinuudlid: vana nuudlitele peale keev vesi ja maitsesta, lase tõmmata 3-5 min, kurna.
Vähendasin originaalretseptis olevat suhkru kogust, mumeelest on 1 dl küll ja küll. Järgmine kord lisaksin näputäie tšillihelbeid, et roog oleks veidi vürtsisem, praegu oli kana vast tsipakene liig magus. Aga siiski, mõnusalt aasiapärane ja värske, kiire ja lihtne kokku visata.
Kaunis! Kuule, kas kalakastet on meil ka kuskil müügil? Mul imporditud kalakaste, aga kui me vietnami roogi katsetasime, siis tekkis küsimus, et kas poest ka leiaks..
Mina leidsin Stockmannist kalakastme, Thai Choise oma oli vist. Aga mulle tundus, et see vist ei ole nii kange, kui see, mida orginaalretseptis oli kasutatud, mul köögis küll sellist ülevoogavat kalahaisu ei tekkinud. Aga võib-olla ei pingutanud ma sellega üle ka.
Kas pannile ainult suhkur? ilma veeta? kas suhkur ära ei kõrbe?
Ei kõrbenud! Nojah, unustasin mainida, et kasutastin teflonkattega panni. Aga kanast eralduv vesi töötab ilmselt ka selle kõrbemise vastu.