Risotto

Ei, me pole näljas olnud. Ja ainult laiskuse süüks ei tahaks ka ajada sel nädalal mitte-postimist sest ma olen haige olnud. Siiamaani olen tegelikult. See neetud nohu lihtsalt ei kavatsegi ära minna. Ja palavik. Miski ei mõju, nad mõlemad on sama vapralt mul turjas kinni kui esmaspäeval. Natuke morjendav, peaks mainima.
Aga selle risottoga sain hakkama tegelikult juba eelmisel nädalal, ja oh, kui hea see oli.

3 dl risottoriisi (mina kasutasin tavalist pudruriisi)
1 l kanapuljongit
1 klaas valget veini
1 sibul
150 gr riivitud parmesani
100 gr külmutatud spinatit
100-150 gr suitsukana
soola, veidi õli

Madalal kuumusel hauta hakitud sibul õlis klaasijaks, lisa juurde riis ja valge vein, sega. Lase paar minutit haududa, lisa sorts puljongit. Lase veel haududa, lisa puljongit. Jätka niikaua, kuni enamus vedelikust on riisi sisse imbunud, sul on järgi veel ühe lisamise jagu puljongit. Pane sisse spinat ja suitsukana ja parmesan, sega ja kalla juurde viimane osa puljongist. Hauta veel, aeg-ajalt segades kuni valmis. Valmis on siis kui risotto taldriku peal veel natuke elab ehk on suhteliselt niiske, taldrikut liigutades peab ta nö. “kaasa liikuma”.

Hea risotto eelduseks on pikk valmistamise aeg, valge vein ja õige riis, minumeelest. Parmesan annab tõeliselt hea lõhna ja maitse. Risottos kasutatakse igasuguseid lisandeid – kõrvitsat, herneid, krevette jne. Ise olen ka kõrvitsaga seda varem proovinud, oli maitsev. Need riisisegusöögid, mida paljudes bistroodes ja sööklates pakutakse risotto nime all, on pigem naljategemine selle õige üle. Proovige ise järgi teha kui varem pole jõudnud!

You may also like...

3 Responses

  1. leoola says:

    ega sa juhuslikult vene keelt ei oska? Ma tean ühte venekeelset blogi, kus söögipildid nii ilusad, aga aru ei saa aga isu oleks proovida

    http://sarsmis.livejournal.com/

  2. Kärt says:

    Ei oska üldse vene keelt, lugeda kohe kindlasti mitte. Õnneks on veeb inglisekeelseid ilusaid söögiblogisid kuhjaga täis :)

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *