Laimikorvid

Nagu lubatud! Väike modifikatsioon ameeriklaste lemmikust, key lime piest. Imelihtne teha, huvitava magushapu maitsega. Meil pereringis juba lemmikuks kujunenud.
Sellest kogusest tuleb peaaegu 2 muffiniplaaditäit korve.

1-1,5 dl laimimahla
kõikide laimide riivitud koor
1 purk suhkruga kondentspiima
4 munakollast
500 gr muretainast

Vooderda muffinivormid võimalikult õhukeselt taiganga, torgi kahvliga augud sisse, küpseta soojas, 180°C ahjus 7-8 minutit. Sega omavahel laimimahl, laimikoor, kondentspiim ja munakollased. Täida korvikesed ja küpseta veel 8-10 minutit, täidis peaks natuke veel võbelema, kui ahjust välja võtad. Jahuta ja tõsta külmkappi tahenema vähemalt 2. tunniks.

Kui soovid seda suure pirukana teha, siis võta põhjaks umbes 18-20 Digestive küpsist, purusta, sega paari supilusika toasooja võiga ja eelküpseta 15 minutit. Kõik täidise kogused on täpselt samad.

You may also like...

10 Responses

  1. Evelin says:

    sedasorti pirukat olen suurena teinud. äärmiselt mõnus:) See kondenspiim annab armsa efekti. väikesed ampsud, teadagi, kaaluvalt selle kõrgelt üle…

    Väikeseid laimikorve olen teinud sellise kreemiga, mis ahju asemel potis valmis saab ning siis veel punasesõstratarretist ja marju otsa visanud – korvid muutuvad kattest veel paremaks!

  2. Anna-Liisa says:

    tegin need ka nüüd kähku ära, jube head! mulle kohutavalt meeldib nii soolase kui magusa juures hapu maitse, seega ma ei saa isu täis neist korvikestest.

    sa ikka päris tihti aitad meil õhtuse toidulaua katta ja nädalavahetuseks midagi magusat valmistada :D

  3. Kärt says:

    Oh, mis sa nüüd meelitad ;) Aga armas, kui kasu kah on

  4. marit says:

    kärt, mul on sulle küsimus, kas muffinivormid peab enne võiga ka määrima, või tuleb tainas niigi lahti?
    kas pärast küpsetamist tuleb panna koogikesed sügavkülma, kuskilt lugesin, või lihtsalt külmkappi ja kui kauaks, ja kui ma tahan neid järgmine päev ka süüa, siis oleks targem neid hoida külmikus?
    kindel plaan neid teha. hea idee andsid:)

  5. Kärt says:

    Mina küll ei määrinud, saab niisama kindlasti kätte. Muretaigen ju päris rasvane. Sügavkülma paned, siis jäätuvad ära ju :) Pigem ikka külmkappi. Aga ma soovitaks lasta toatemperatuurile enne jahutada. Ja külmas hoia jah, kui tahad mitu päeva süüa. Maitsevad jahedalt paremini, mumeelest.

  6. kärt says:

    Tegin ka nüüd need korvikesed ära!Nii head!

  7. Anna says:

    Mitut laimi siis ikkagi umbes vaja on?

  8. Anna says:

    Ja küsimus tekkis ka kondentspiima koguse kohta, sest purke on ju eri suurusega :)

  9. Kärt says:

    Anna, vabanda nii ebainformatiivse retseptikirjelduse pärast. Olenevalt laimide suurusest läheb ca. 4-6 laimi ning 400 gr kondenspiima purk ehk see vanaaegne suurus :)

  10. Anna says:

    Pole hullu, sest nagu näha said mitmed inimesed ka ilma nende täpsustuteta korvikesed järele proovitud :P Olen ise lihtsalt liiga täpne ja huupi ei julge teha. Aga aitäh kiire vastuse eest, järgmine nädal lähevad tegemisele!

Leave a Reply to marit Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *