Krõbe ahjukana

Kana, kana, kana.
Jälle üks ahjukana, seekord mandariinikastmes. Jätsin marinaadist magusad noodid seekord välja. Hea oleks, kui saaksid marinaadis kana eelmisel õhtul ette valmistada.

Marinaadiks:
0,5 dl Borgese šampuseäädikat (jah, siuke asi oli poes täiesti olemas)
näpuotsatäis tšillihelbeid
näpuotsatäis valget pipart
soola
Küpsetamise ajal 1 dl vett juurde

Kastmeks:
kana küpsemise vedelik (kui seda vähevõitu, lisa vett)
1 mandariin
1 spl maisitärklist + veidi vett või kastmepaksendajat

Hõõru kanatükid soolaga, sega marinaad ja marineeri kana jahedas üleöö, kui võimalik. Lisa 1 dl jagu vett, küpseta kana 180°C ahjus 30-50 min, sõltuvalt tükkide suurusest. Vala kastmepotti kogu vedelik, mis kanast järgi jäi, kuumuta, lisa mandariinist pressitud mahl. Maitsesta vajadusel soolaga, sega juurde veega segatud tärklis ja kuumuta veel paar minutit.

Kindlasti maitseks hästi ka riisiga serveerides, köögiviljadega tsipa kergem lihtsalt. Tegelikult jätavad targemad inimesed üldse kananaha söömata, pidavat hirmpalju rasva ja kolesterooli sisaldama. Aga ehk vahest võib ära ka ju süüa, noh, nii poolsalaja, onju :)

You may also like...

3 Responses

  1. leoola says:

    ja mina olen teinud sarnast kana küpsetuskotis ja lisanud marinaadile-kastmele ka kaneelipulga juurde:)

  2. leoola says:

    Küsiks veel kust poest said Borgese šampuseäädikat ja mida ta maitselt meenutab ning kui suures ahjuvormis sa küpsetad? Saan aru, et teed ka süüa tavaliselt 2-le inimesele, sama ka mina, aga mul on gaasiahi ja enamus kanad kõrbevad pealt ära:). Ja kas paned ahjuvormile hõbepaberi ka peale või ei?

  3. Kärt says:

    Stockmannist sain, see on tegelikult ikka valge veini äädikas aga šampuse taoline, oli pudelil kirjas. Olen seda Selverites ka müügil näinud. See veidi mahedama maitsega, kui tavaline veiniäädikas, mumeelest. Leiad ilmselt letist, kus kõik need borgese maitseõlid jms kraam. Mul on ka gaasiahi, veider, mul pole kunagi pealt ära kõrbenud, pigem ikka lasen grilli all 5-10 min lõpus, et pealt krõbedaks läheks. Aga kui sul niisama läheb, siis proovi kindlasti hõbepaber peale panna, see aitab selle vastu kindlasti. Tavaliselt teen kas terasest Hackmani kandilises vormis või keraamilises ahjupotis, sõltuvalt tujust :)

Leave a Reply to leoola Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *