Siidrikana

Mõnikord on uute huvitavate ideede genereerimine natuke vaevarikkam kui muidu. Mitte ainult minul, ma usun. Lugedes teiste kokahuviliste seiklusi, on paljudel inspiratsiooniallikaks põhiliselt raamatud. Ma pean häbiga tunnistama, et mul on väga vähe kokaraamatuid, umbes kuskil 10. ringis. Mitte rohkem. Ehk siis kui mul ideedest väheks jääb, pöördun internetti. Oh, kui pealiskaudne, eks. Mitte, et ma raamatuid ei väärtustaks vaid ma lihtsalt olen niivõrd laisk inimene, et ma tavaliselt argipäeva õhtuti ei viitsi küll ette võtta seda, et mõelda ja otsida raamatutest, mida põnevat võiks homme või ülehomme valmistada. Vahest seda loomulikult juhtub, eriti nädalavahetuste paiku ja siis ma taasavastan mõne huvitava mõtte või viisi. Milline laiskus! Aga see ei tähenda, et mulle põnevaid kokaraamatuid kinkida ei võiks, hihi.
Idee ka selle retsepti jaoks tuli interneri avarustest, täpsemalt juba tuttavaks saanud GoodFoodi lehelt.

4 kana poolkoiba
1 sibul
4 keskmist porgandit
3-4 sellerivart
100-150 gr spargelkapsast
3-4 dl naturaalset siidrit (selle alla ei käi igausgused Fizzid või Kissid vaid õige õunasiider, pudeli hinnad alates ca. 50.- kroonist, leidub nii Stockmannis ja ka Prismades, mujal kindlasti ka)
2 dl puljongit
natuke võid
1 spl maisitärklist, külma vett
soola

Hõõru kanakoivad soolaga ja sulata pannil või, pruunista koivad kõrgel kuumusel igast küljest. Tõsta ahjupotti teisi osalisi ootama. Samale pannile viska lõigutud porgand, sibul, seller ja pool siidrist, hauta umbes 10. min madalal kuumusel. Lisa natuke soola ka. Peale hautamist vala kogu kupatus ahjupotti, lisa puljong ja ülejäänud siider. Küpseta 180-200℃ umbes 30. min. Võta ahjust, lisa peale spargelkapsas ja vähese külma veega segatud maisitärklis ja küpseta ahjus veel umbes 10 min.

Tõeliselt maitsev, ausalt. Lihtne ja kiire, kes vähegi kana sõber, proovige kindlasti ära. Õunamaitse tugevdamiseks võib ju sortsu õunamahla ka lisada aga mina sellest puudust ei tundnud.

You may also like...

5 Responses

  1. Anonymous says:

    See ja See ei ole sobivad naturaalsed siidrid, et hind ainult alates viiekümnest kroonist kõlbab?

  2. Kärt says:

    Ma tegelikult selle Strongbow peale ei tulnudki. Samas, ütlen ausalt, et need suurtes pudelites (nagu vahuveinid) on tegelikult palju parema maitsega. Pulsi ma maitsta jõudnud ei ole. Kuid tegelikult pole mitte asi rahas, vaid ikka maitses. Ja kui on näiteks võtta hoopis omatehtud siidrit, siis see on ju ka kindlasti vägagi sobiv. Pidasin siinkohal ikkagi silmas naturaalseid siidreid üleüldse, mitte, et vot odavamat osta ei tohi. Põltsamaal on ka naturaalset õunasiidrit, mille maitse minumeelest suurt kiita pole. Aga kellele meeldib, siis laskäia :)

  3. Anna-Liisa says:

    ma jälle kõrvalist aspekti kommenteerin, mitte toitu ennast: mul on just nii, et ma ei viitsi netist pea kunagi otsida ühtegi retsepti, see tundub nii tüütu ja vaevarikas, vist sellepärast, et ma raamatutega väiksest peale väga hea sõber.
    nii mul ongi Sinu ja veel paari inimese kokandusteemaline blogi ja siis ainult kokaraamatud. mul ka neid palju pole, kaks üldist(üks neist õnneks üsna mahukas) ja siis riisi- ja kartuli- ja pirukaraamat, aga mulle kohutavalt meeldib sirvida neid ja sisukorra või valmistusviisi järgi valida, mida teha. nii mõnus – vedeled diivanil, teetass kõrval, ja valid mitme päeva retseptid välja.

  4. Kärt says:

    Tegelikult on veidi tüütu küll… Tegelikult on see ideetus tüütu, mitte isegi nende uute asjade otsimine. Aga raamatust tegelikult on toredam neid uurida küll.

  5. Anonymous says:

    Ma tegin sealiha siidris, porgandi, kaalika ja õunaga. Hirmus hea tuli.

Leave a Reply to Anna-Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *