Seesamikanasalat

“Teeme homme midagi head süüa” ütles PeZ eile õhtul, kui me mööda vanalinna tänavaid koperdasime, vilets ilm ja tüütu olukord tuju räsimas. See oli õnneks vaid hetkeline, õhtu (öö) oli siiski meeleolukas.
Ja hea söök sai ka tehtud. Hea söök minu jaoks tähendab tavaliselt ka seda, et teeks kõhule väikese pai. Noh, eks neid erandeid muidugi leidub, aga üldiselt tahan oma kehaga ikka sõber olla.
See retsept on neile, kellele meeldib aasiapärane maitse aga samas on see veidi kergem ja rasvavabam. Jagub kahele.

300-400 gr kanafileed
0,5 dl maisitärklist
1 munavalge
0,25 tl soola
1 spl sojakastet
1,5 spl mett
1 küüslauguküüs
1 spl seesamiseemneid

Salatiks:
1 pea jääsalatit
1 punane sibul
3/4 värsket kurki
1 laim
1 tl seesamiseemneid
2 mandariini
veidi oliivõli, soola

Vispelda omavahel sool, munavalge ja tärklis. Lõigu kana väiksemateks tükkideks (ribasid on natuke ebamugav praadida) ja sega kokku tärkliseseguga. Valmista kaste: pressi küüslauk, sega mesi, sojakaste ja seesamiseemned. Prae pool kanast kõrgel kuumusel, mitte kauem kui 5 min, pane kõrvale ja prae teine osa. Lisa esimene ports kanast pannile tagasi, kuumuta ja sega hulka sojakaste, prae paar minutit. Salatiks lõigu kõigepealt kurk, pigista juurde laimimahl, lisa seemned ja veidi õli. Rebi talbrikule jääsalat, viiluta sibul, lõigu mandariiniviilud. Lisa kõige peale veidi laimimahlas tõmmanud kurk ja jahvata peale soola. Kõige peale kana ja kõrvale mõnda head kuiva valget veini.

Kana sellisena proovi kindlasti ka keedetud/aurutatud spargelkapsaga või riisiga. Kui otsustad riisi kasuks, tuleks sojakastet natuke rohkem valmistada, pannil lisada paar dl vett ja külma veega segatud maisitärklist, et saaks hea kastme. Aga ise olen proovinud seda spargelkapsaga, ja väga hea on. Nuudlid on ka kindlasti hea variant kõrvale. Hiinakates valmistatakse sarnast kana tavaliselt fritüüris, see variant on figuurile leebem.

You may also like...

12 Responses

  1. Anna-Liisa says:

    kas see kana tuleb kokkuvõttes selline veidi hapukas? ma käin aeg-ajalt Tartus Crepis sooja kanasalatit söömas, kus sees on ülisuurepärase maitsega hapukas kanafilee ja ma kogu aeg mõistatan, et kuidas ometi nad teevad seda. küsimiseks pole veel julgust kokku võtnud.

  2. Kärt says:

    Ei ütleks, et hapukas on. Kui tahad, et oleks, proovi laimimahla juurde panna, mingi 0,5dl umbes või nii. Arvestades, et hetkel on poes olevad laimid kõvad kui kivid ja mahla on neist raske välja pigistada, siis umbes 2-3 laimi mahlast piisaks, ma arvan.

  3. CresceNet says:

    Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

  4. Anna-Liisa says:

    tehtud! just lõpetasime söömise, superhea tuli. aga kuna me kui suure söömaga inimesed pelgasime, et kanast ja suurest rohuhunnikust jääb kõht tühjaks, panime saiakuubikuid ka juurde.
    kana sain kah selliseks hapukaks, no nii rahul olen selle söögikorraga :)
    aitäh retsepti eest!

  5. Kärt says:

    Hehe, aga palun! Väga tore, kui meeldis.

  6. Leelo M. Umbsaar says:

    armsad mitmekesikokkajad,

    aitäh teile eelmise aasta maitsvate blogihetkede eest. head uut 2008!

    teie lugeja Kaug-Idast,

    Leelo Maarja

  7. Kärt says:

    Aitäh, Leelo! Sulle ka parimad soovid uueks aastaks!

  8. leoola says:

    Tõesti väga hea salat.

    Ega sa juhuslikult hiinasööke teha ei oska?

  9. Kärt says:

    Leoola, ma ei oskagi vastata sellele küsimusele. Ma arvan, et retsepti järgi vast teeks enam-vähem aga päris õiged nad vist ikka välja ei kukuks?

  10. leoola says:

    see kana oli minu meelest täiesti hiinapärane, kui veel juurde teha nuudleid. (selles suhtes olen ka hästi õnnelik selle kana retsepti üle).
    Eestis pole ma hiinaretspte näinud ja ei oska inglise keelest nii hästi tõlkida ka. Kui juhuslikult Sul ka huvi on, ja teed, siis võiksid ikka kirja panna siia, saaks järgi teha:)

    Esmaspäeva õhtuti Soome 2, kell 19.50 tuleb ühe hiina naise kokasaade, aga tal need maitseained mingid muud, mida meil eestist ei saa… aga soovitan vaadata, lõbus saade

  11. Kärt says:

    Hee, kusjuures ma olen paar korda näinud seda saadet küll, täitsa sümpaatne. Mulle tegelikult väga maitsevad sellised hiinakad, eks ma jõudumööda neid kodus katsetan ka :) Aga vürtside osas soovitan sul piiluda Liivalaia tänaval asuvasse Piprapoodi, seal peaks küll igausgused maitseaineid leiduma. http://www.pipar.ee/

  1. December 26, 2010

    […] allikas […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *